SKANDAL TRESE KARIBE / Otkrivena korupcija u redovima FIFA-e?

Image
Foto: PIXSELL

FIFA, krovna nogometna federacija započela je istragu protiv deset članova Karipske nogometne unije zbog sumnje u koropciju.

26.10.2011.
13:43
PIXSELL
VOYO logo

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pokrenula je istragu protiv desetorice dužnosnika Karipske nogometne unije (CFU) zbog sumnje u korupciju.

FIFA sumnja da su dužnosnici CFU-a na sastanku u Trinidad i Tobagu 10. i 11. svibnja primili mito od predsjednika Azijske nogometne federacije Mohameda Bin Hammama kako bi ga podržali na izborima za predsjednika FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bin Hammam je navodno svakom članu CFU-a platio po 40.000 dolara za glas na predsjedničkim izborima. Istraga je otvorena protiv Raymonda Guisharda i Damiena Hughesa (Anguilla), Evertona Gonsalvesa i Derricka Gordona (Antigua i Barbuda), Lionela Havena (Bahami), Patricka Johna i Philippea Whitea (Dominika), Vincenta Cassella i Tandica Hughesa (Montserrat) i Olivera Campsa (Trinidad i Tobago).

Bin Hammamu je u srpnju izrečena doživotna zabrana bavljenja nogometnom nakon što ga je Etička komisija FIFA-e proglasila krivim za podmićivanje tijekom predsjedničkih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo