NOVO MAMIĆEVO OBRAĆANJE / 'Otići ću kad osjetim da ozbiljan dio navijača želi da odem'

Čini se da je u posljednje vrijeme popularno sazivati iznenadne konferencije za novinare, pa je tako i Dinamov gazda odlučio prokomentirati aktualna događanja.

19.2.2014.
12:44
VOYO logo

Odmah na početku svog obraćanja izvršni predsjednik Dinama je objasnio kako je glavni razlog njegovog dolaska pred novinare 'slučaj Murić'. Podsjetimo, riječ je o talentiranom igraču Dinama koji želi napustiti Maksimir, ali čelnici kluba se oštro protive tome.

"Nad sportsku se Hrvatsku nadvio tamni oblak. Došao sam ovamo prvenstveno zbog situacije s Murićem i pokušati dozvati zdravi razum. U Dinamu, zajedno sa suradnicima, ja sam odgovoran i meni je povjeren zadatak da štitim interese Dinama i da se borim za interese Dinama", rekao je Maminjo u svom stilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je spomenuo diskriminacijske zakone UEFA te kako mora vagati svaku riječ jer uvijek netko sluša.

"Što god ja kažem uvijek to netko sluša i onda plaćam troškove i sudske nagodbe. Dakle, UEFA provodi diskriminaciju jer tek sa 16 godina igrači mogu potpisati ugovor. A onda taman kad ih pripremiš, oni odu van... a sve će više odlaziti za siću. Njih 80 posto će propasti., to je žalosno", naglasio je Dinamov gazda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kupovat će naše igrače klubovi iz Serie C... Sve ovo je govorio i Tudor, otimaju Hajduku i Dinamu djecu za male pare osrednji europski klubovi. U Hrvatskoj 90 posto menadžera su kokošari, njihovi interesi su što prije prodati dijete da uzmu novac na njima, samo tamo gdje 'Tata' radi posao, to je to. Jedvaju sam sredio plaću od 600 tisuća eura u Romi, Vrsaljku iu Genovi... Sve ostalo kokošari daju u bescjenje", raspalio je Maminjo.

'Žele zavaditi hrvatski narod, ništa nije slučajno...'

"Pogledajte što Chelsea radi, otima djecu po Europi, a što će njih 80% propasti, Chelsea baš briga, imaju para... Pozivam vas da ne budemo servis pohlepnih menadžera i roditelja koji se žele preko djece osigurati. Moramo biti skupa jer nećete imati o kome pisati... 40 godina ne mogu dočekati jutro da ne kupim Sportske novosti, svakodnevno novinari ostaju bez posla, vaše kolege. Hoću vas senzibilizirati da je to naša zajednička bitka. Žele zavaditi hrvatski narod, ništa nije slučajno...", otkrio je Dinamov predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o Robertu Muriću, Dinamov gazda je rekao sljedeće:

"Obitelji je bilo teško pa smo malo popravili ugovor. Kao dijete je dobio stipendijski ugovor od 2000 kn, pa zatim povećanje na 10 tisuća kuna mjesečno. Tri su ugovora s Dinamom potpisali mama i tata, ali roditelji podliježu čarima 'kokošara' da dijete otmu Dinamu i zajeb* Mamića. I vi počinjete pisati jer 'kokošar' vam to gura i vi se počinjete služiti mračnim interesima. Dinamo ostaje bez Murića, konačno će netko zajebati Mamića i Dinamo...", nastavlja Mamić u svom stilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidim oca Murića, zovem ga na razgovor, a on dolazi s dva čovjeka, jedan Pakasin. A ja sam mu kum vjenčani. Neka sjednu da vidimo... 'Ja sam vas pozvao jer se svašta piše po medijima. Vrijede li naši ugovori?', pitao sam ga. 'Nastali su novi momenti', veli otac Murić. 'Ja sam Rummenige, Galiani...', kažem, a smiju mi se u lice i potjeram ih van. Čekali smo oca ponovno, zvali smo ga deset puta, ali otac Murić više nikada nije došao, nego su otišli u odvjetničko društvo i digli kaznenu prijavu protiv mene", otkrio je Mamić.

"Svi mi u klubu postojimo zbog navijača. Sve bih napravio za njih, za većinu. Kada osjetim da ozbiljan dio navijača želi da odem, otići ću i dati mandat na raspolaganje", uvjerava Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJAVA KONFERENCIJE ZA NOVINARE

Nakon što je predsjednik Vlade RH Zoran Milanović dva dana u nizu iznenada pozivao novinare u Banske dvore kako bi im objasnio sve u vezi javne nabave automobila, trend izvanrednih konferencija nastavio je i najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa - Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza suhopranog "pozivamo vas u srijedu, 19.02., u 13 sati u prostore GNK Dinamo gdje će konferenciju za medije imati izvršni predsjednik Zdravko Mamić. Tema konferencije će biti aktualna događanja", sigurno se krije bijes Dinamovog gazde..

A iza fraze "akutalna događanja" gotovo sigurno se skrivaju u medijima nedavno objavljena videa u kojima se Mamić nimalo 'gospodskim rječnikom' obraća igračima, ili u kojima izvodi svoj sada već trademark -  striptiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takve objave u medijima nisu mogle proći 'ispod radara', pa je izvršni predsjednik Dinama hitno sazvao izvanrednu presicu na kojoj možemo očekivati još jedno antologijsko obraćanje javnosti maksimirskog bossa.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo