ZAMISLITE KAKO BI TA UTAKMICA IZGLEDALA: / Hrvatska bi na SP-u mogla zaigrati protiv reprezentacije bez zastave, himne i simbola

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Još nije poznato kakva će se himna svirati prije susreta, vjerojatno himna Međunarodne rukometne federacije

26.12.2020.
20:07
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Ruska rukometna reprezentacija nastupit će na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Egiptu pod imenom "ekipa Ruske rukometne federacije" (RHF), a neće smjeti koristiti niti jedan državni simbol, objavila je Međunarodna rukometna federacija (IHF).

Sportski arbitražni sud (CAS) je prošlog tjedna smanjio Rusiji zabranu nastupa na velikim natjecanjima sa četiri na dvije godine, no kazna traje do 16. prosinca 2022. godine. Stoga je ruskim rukometašima zabranjen nastup na SP-u pod ruskom zastavom i grbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

13.01.2020., Stadthalle Graz, Graz, Austrija - Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 3. kolo, Srbija - Hrvatska. Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Cervar Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Umjesto državne zastave, vijorit će se zastava sa logom Rukometnog saveza Rusije, koja inače sadrži iste boje kao i ruska zastava. Još nije poznato kakva će se himna svirati prije susreta, vjerojatno himna Međunarodne rukometne federacije.

"Međunarodna rukometna federacija (IHF) usko surađuje s Međunarodnim olimpijskim odborom (IOC) i Ruskim olimpijskim odborom kako bi osigurala ispunjavanje svih zahtjeva u vezi s odlukom CAS-a," objavi oje IHF.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RHF će igrati u skupini H s Bjelorusijom, Slovenijom i Južnom Korejom. Svjetsko prvenstvo rukometaša, na kojem nastupa i hrvartska vrsta, održat će se od 13. do 31. siječnja 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo