VRIJEDILO JE SVAKE LIPE: / Kugla s Bandićevih fontana doletjela do svjetskog rekorda i Oceanije

Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor
7.9.2015.
22:09
Pixsell, Slavko Midžor
VOYO logo

Od ove godine natjecanje u muškoj kugli nosi ime Memorijala Ivana Ivančića po proslavljenom hrvatskom atletskom treneru koji je preminuo u kolovozu 2014. godine.

Bukowiecki postavio svjetski juniorski rekord

Walsh je do pobjede i obrane naslova stigao u posljednjem hicu natjecanja bacivši kuglu 21,62 metara što je njegov novi osobni rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obožavam Zagreb. Drugu godinu uzastopce ovdje sam pobijedio. Ovoga puta sam bacio i osobni rekord. Natjecanje je bilo iznimno jako i kvalitetno i zbog toga sam još sretniji," kazao je 23-godišnji Novozelanđanin, svjetski dvoranski prvak iz 2014. iz Sopota.

Do zadnje serije u vodstvu je bio brončani s nedavnog svjetskog prvenstva u Pekingu Jamajčanin O’Dayne Richard s rezultatom 21.29, dok je bronca pripala svjetskom juniorskom prvaku i rekorderu Poljaku Konradu Bukowieckom s rezultatom 20.78. Mladi Poljak će po dobrome pamtiti Zagreb jer je dva puta obarao svjetski juniorski rekord, a bio je bolji i od sunarodnjkaa i dvostrukog olimpijskog pobjednika Tomasza Majewskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mulabegović najbolji od Hrvata

Bukowiecki je prvo je bacio kuglu 20.75 m, a potom i tri centimetara dalje. Srbin Asmir Kološinac je bio četvrti (20,73), a Majewski tek peti (20.71). Od trojice Hrvata najbolji je bio Nedžad Mulabegović osvojivši osmo mjesto s rezultatom19.80. Stipe Žunić je bio deveti (19.49), a Marin Premeru deseti (19,35).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo