STRAŠNA NESREĆA

VOZAČ KOJI JE UDARIO PRVAKA PSIHIČKI POTONUO: ‘Samo se pojavio na znaku STOP’

Tridesetogodišnji vozač koji je udario motociklističkog bivšeg prvaka u kraljevskoj MotoGP klasi, Amerikanca Nickyja Haydena (35) koji se u bolnici ‘Maurizio Bufalini’ u Ceseni nalazi u induciranoj komi i bori za život, u petak je iznio svoju verziju nesreće.

“Bio sam na putu za posao i odjednom se Nicky Hayden pojavio na znaku STOP. Ispričavam se, ispričavam se zbog nesreće. Jako mi je žao”, kazao je osumljičeni za tešku prometnu nesreću za novine Il Resto del Carlino, prenosi ugledna španjolska Marca.

DRAMA NAKON STRAVIČNE NESREĆE: Bivši svjetski prvak u kraljevskoj klasi bori se za život

Tridesetogodišnji vozač bio je negativan na alkohol i drogu i jako je pogođen time što se dogodilo. Zbog toga je zatražio psihološku pomoć. Isto tako, zamolio je da se privatno nađe s obitelji prvaka u bolnici, vjerojatno kako bi se ispričao za nesreću.

Hayden je u srijedu u blizini Riminija vozio bicikl s prijateljima kada je na njega naletio automobil. Amerikanac je završio na poklopcu motora i glavom udario u vjetrobransko staklo. S teškim ozljedama glave prevezen je u bolnicu u Riminiju, a stanje mu je vrlo ozbiljno.

Liječnici su najavili kako će Haydena morati operirati kako bi se smanjio pritisak u lubanji, ali njegovo stanje još uvijek nije dovoljno stabilno za zahvat.

Hayden je bio svjetski prvak u MotoGP klasi 2006. godine kada je u posljednjoj utrci sezone, vozeći za Hondu, nadmašio legendarnog Valentina Rossija. Ukupno je u karijeri ostvario tri pobjede i 28 puta bio na postolju.

Povratak na Net.hr