KOBEŠĆAK O PORAZU VATERPOLISTA: / Hrvatska je igrala loše, a Suknu su trebali pomoći

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Poraz Hrvatske od Mađarske u četvrtfinalu Europskog prvenstva u vaterpolu iznenadio je trenera Juga - Vjekoslava Kobešćaka. Za Net.hr je prokomentirao događaje u beogradskoj Areni.

20.1.2016.
7:30
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

"Nisam očekivao poraz, to moram priznati. Nakon poraza Talijana od Crne Gore, pomislio sam kako bi Hrvatska mogla do finala. Da sam mogao birati, sam bi izabrao takav rasplet, ali Hrvatska je odigrala loše. Previše stvari nije valjalo da bi se mogao pobijediti ozbiljan suparnik kao Mađarska", kazao je Kobešćak i nastavio:

"Cijelu utakmicu smo morali hvatati rezultat, a ova momčad bez iskusnijih igrača to teško može napraviti. Plivački su naši igrači zaostajali, trebala nam je pokretljivost da nadoknadimo sve nedostatke, ali bili smo pretromi. Mađarima su centri najbolji dio momčadi, bili su dominantni, a mi nismo imali kontru koja bi pomogla obrani da Mađari ne budu lepršavi. S druge strane, solidan je bio Lončar, ali nismo imali zamjenu za njega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobešćak je nastavio nabrajati pogrešne stvari u igri.

Image
Image

"Nije bilo dovoljno agresivne igre s igračem više, naše lijevo krilo nije niti gledalo gol suparnika, tako da su se lakše branili. Jednog igrača nisu niti trebali braniti. Nismo uspjevali niti nametnuti igru s dva centra. Naši su konstatno padali i radili pogreške u obrani pred našim golom. Uz to, dogodile su se i neke početničke pogreške u posljednjoj četvrtini, poput Petkovićevog šuta na gol, a njegov igrač ode u kontru. To se ne smije dogoditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne smije se dogoditi niti Suknovo isključenje s pravom zamjene.

"Slažem se, ali što se dogodilo - nisam vidio. Kad je on zaradio isključenje, utakmica je bila završena. Mađari su Sukna odlično pokrili. Očekivao sam Daniela Vargu na njemu, ali čuvao ga je Erdelyi. I to odlično. Bolest na njemu je ostavila traga, nije mogao sam sebi stvoriti poziciju za šut. Na njegovoj strani nismo bili opasni, ostali naši igrači su trebali mu pomoći, iskoristiti priliku što su Sandra tako pažljivo čuvali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada Hrvatsku čeka Italija, no umjesto u polufinalu, bit će to dvoboj dvije razočarane reprezentacije.

"Bit će teško, očekivao sam Italiju čak i u finalu, ali oni su izgubili protiv Crne Gore. Drago mi je zbog Crnogoraca, da su opet u zoni medalja. Šteta zbog nas, nitko ne briljira na ovom turniru. Čak i Srbija kašljuca, no nismo bili pravi..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo