VELIKA SRAMOTA: / Zvijezda najurena iz reprezentacije zbog 'pogrešne' opreme

Image
Foto: AFP

Očito su došla vremena kada će o tome tko smije, a tko ne smije nastupati na velikim natjecanjima određivati proizvođači sportske opreme.

10.8.2015.
10:59
AFP
VOYO logo

Podsjetimo, na nedavnom Svjetskom juniorskom prvenstvu za košarkaše Hrvatska je igrala bez jednog od svojih najjačih aduta Dragana Bendera. On je odbio igrati u tenisicama marke Jordan, kao ostatak reprezentacije, jer ima potpisan ugovor s Adidasom.

Image
SRAMOTA NA HRVATSKI NAČIN: /

'Moguća je kazna Benderu'

Image
SRAMOTA NA HRVATSKI NAČIN: /

'Moguća je kazna Benderu'

Ništa od obrane srebra

Slična se priča sada dogodila sjajnom američkom atletičaru Nicku Symmondsu, aktualnom svjetskom doprvaku na 800 metara. On je izbačen iz reprezentacije i neće moći braniti svoje srebro na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Pekingu zbog sukoba oko opreme za treniranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Symmonds ima potpisan ugovor s američkim proizvođačem sportske opreme Brooksom, dok je sponzor reprezentacije Nike. I dok 31-godišnji atletičar nije imao nikakvih problema s idejom da nosi Nikeov dres tijekom natjecanja, tražio je da mu se dopusti treniranje u opremi njegova sponzora. Kao odgovor je u nedjelju dobio izbacivanje iz reprezentacije zbog čega je najavio podnošenje tužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko mora ustati protiv monopola"

"Ne možete dati monopol jednoj tvrtki i očekivati da će sport ostati zdrav i održiv. To se nikada neće promijeniti ako netko ne ustane protiv toga. Nažalost, to ću morati biti ja. Ne budem li u reprezentaciji, sjest ću i porazgovarati sa svojim odvjetnikom", najavio je Symmonds.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor iz Američkog atletskog saveza (USATF) nije morao dugo čekati.

"Postoje određeni zahtjevi u svim sportovima o tome kada se mora nositi službena oprema. Uvijek nastojimo uskladiti osobne interese sportaša s onima saveza i reprezentacije, ali ponekad su ti interesi u sukobu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo