Play ponuda

OČEKUJU VELIKU ZARADU / U prodaji koja često zbuni kupce već planule ulaznice za sedam sportova na Olimpijskim igrama u Parizu

Foto: Profimedia

Ulaznice za nekoliko sportova koji se prodaju već tjedan dana u paketima od najmanje tri ulaznice za iduće Olimpijske igre u Parizu koje počinju za godinu i pol, već su rasprodani, tvrde organizatori

21.2.2023.
15:52
Profimedia
Play ponuda

Sretnici koji su izvučeni među tri milijuna prijavljenih u izvlačenje za ovu prvu fazu prodaje s tri milijuna ulaznica u igri, ali samo u paketima od minimalno tri i maksimalno 30 ulaznica, više ne mogu imati pristup sedam sportova.

Mačevanje, penjanje, BMX free-style, BMX Racing, skateboarding, triatlon i breakdance doista 'više nisu dostupni', preciziraju organizatori. Prodaja paketa započela je 15. veljače, s gotovo milijun ulaznica od tri milijuna stavljenih u prodaju, dostupnih po cijeni od 24 eura.

Među najtraženijim sportovima u ovoj prvoj fazi su redom atletika, odbojka na pijesku i nogomet, uvjeravaju organizatori.

“Ali nisu sve ulaznice za ove sportove, koje su već rasprodane, puštene u prodaju tijekom ove prve faze. Oni koji žele ulaznice za ove sportove moći će okušati sreću tijekom druge faze".

Dapače, od 15. ožujka otvara se novo prodajno razdoblje tijekom kojeg će gotovo sedam milijuna ulaznica biti u maloprodaji. Po završetku ove prve faze prodaje po paketima, 'kada privlačnost paketima bude opadala', objašnjavaju organizatori, od 15. ožujka do 20. travnja održat će se novo izvlačenje za koje počinje prodaja 15. svibnja.

Ova prodaja po paketima, bez presedana, ponekad se čini zbunjujućom za neke kupce, koji su posebno prisiljeni sastavljati pakete s određenim sportovima koje nisu nužno željeli kupiti.

Play ponuda

"Nezadovoljni će moći iskoristiti fazu preprodaje ulaznica koja će se održati kasnije", preciziraju organizatori.

Ukupno će u prodaji biti gotovo 13.5 milijuna ulaznica - 10 milijuna za Olimpijske igre i 3.5 milijuna za Paraolimpijske igre.

Planirani prihod od ulaznica trebao bi donijeti gotovo 1.4 milijarde eura, odnosno skoro trećinu proračuna Organizacijskog odbora Olimpijskih igara (Cojo), koji iznosi 4.4 milijarde eura.