Vaterpolisti u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Pobedili Rumuniju sa 13:5 i prošli dalje

28.7.2013.
18:50
VOYO logo

Rutinskim trijumfom nad Rumunijom rezultatom 13:5 (2:1, 5:1, 3:1, 3:2) vaterpolisti Srbije plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Barseloni, objavio je Sportal. Izabranici Dejana Savića u možda i najvažnijem meču na šampionatu igraće u utorak protiv Crne Gore (20.15).

Sportal prenosi da su istočni susedi dobro započeli meč, poveli sa 1:0 golom Busile, a onda je naša selekcija postigla četiri gola u nizu. Rađen je prvi matirao golmana Rumunije lepim udarcem sa spoljne pozicije, a onda je Duško Pijetlović pokazao razoran udarac iz pozicije koja nije karakteristična za centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je uvećala vođstvo posle lukave asistencije Aleksića ka Nikiću iz igrača više, zatim je Gocić „spojio“ sa golom Udovičića za 4:1. Rumuni su smanjili na 4:2, a onda je igrača više realizovao Pijetlović. Kapiten Udovičić iskoristio je kontranapad za 6:2, da bi Nikić doneo maksimalnih plus pet posle minijature na dva metra, 7:2 u finišu druge četvrtine.

Srpska selekcija nastavila je sa dominacijom i u trećoj četvrtini. Filipović je razbio maler posle drugog pogotka Đakonua. U strelcu su se upisali i Ćuk i Mandić lepim golovima sa spoljnih pozicija. Selektora Savića treba posebno da raduje podatak da veliki broj igrača predstavlja opasnost po protivničke odbrane, a to će biti vrlo važan adut šampiona Evrope u završnici šampionata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u poslednjem periodu vaterpolisti Srbije nastavili su da koriste brzinu i bolju tehniku u odnsu na nedoraslog protivnika. Atraktivan pogodak lob udarcem postigao je Filipović, a prvi gol Aleksića označio je i maksimalnu prednost 13:4, minut pre kraja utakmice osmine finala.

Foto: Utakmica.rs

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo