VATERPOLISTI JUGA NAPRAVILI VELIKI KORAK PREMA NASLOVU PRVAKA HRVATSKE: / I u drugoj utakmici su bili bolji od Mladosti

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dubrovčanima je pobjedu u raspucavanju donio vratar Toni Popadić s dvije obrane

22.7.2020.
20:25
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Vaterpolisti dubrovačkog Juga AO i u drugoj su utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske, odigranoj u srijedu u Zagrebu, bili bolji od domaće Mladosti u izvođenju peteraca te slavljem 13-11 (2-2, 3-3, 4-2, 1-3, 3-1) poveli sa 2-0 u seriji na tri pobjede.

Utakmica je u osnovnom dijelu završila neodlučenim ishodom 10-10, a Dubrovčanima je pobjedu u raspucavanju donio vratar Toni Popadić s dvije obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fatović najefikasniji

U osnovnom dijelu najbolji strijelac Juga bio je Loren Fatović sa pet pogodaka, tri je postigao Alexandros Papanastasiou, a po jedan Luka Lončar i Filip Kržić. Najbolji strijelac Mladosti bio je Lovre Miloš sa četiri gola, dva je postigao MatiasBiljaka, a po jedan MilošĆuk, LukaBukić, FrankoLazić i KonstantinHarkov.

U izjednačenoj utakmici tijekom prve dvije četvrtine, vaterpolisti Juga AO stvorili su u trećoj četvrtini tri pogotka prednosti (9-6), ali je domaća momčad odgovorila serijom od četiri pogotka te dvije i pol minute prije kraja povela 10-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peterci odlučili

U preostalom vremenu samo je Filip Kržić uspio svladati domaćeg vratara Marcelića za izjednačenje na 10-10. Mladost je imala napad za pobjedu, ali je udarac Bowena zaustavila greda pa je, baš kao i u prvoj utakmici, odluka o pobjedniku pala izvođenjem peteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su Dubrovčani pokazali puno više preciznosti, a njihov vratar ToniPopadić zaustavio je udarce Bukića i Lazića, dok je Bowen pogodio gredu. Tako je Jug poveo sa 2-0 u finalnoj seriji i već za tri dana će izabranici Vjekoslava Kobešćaka imati priliku po peti put zaredom, a 16. put ukupno, osvojiti naslov prvaka Hrvatske.

Treća utakmica finala na rasporedu je u subotu s početkom u 20.15 sati, a igrat će se u Dubrovniku na bazenu u Gružu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo