UGLEDNI AMERIČKI LIST PROGLASIO HRVATA NAJBOLJIM TRENEROM NA SVIJETU: / 'On je Michael Jordan s boljim brkovima'

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Treninzi su mu bili ubitačni, ali rezultati govore sami za sebe. I zato oni smatraju da je upravo Hrvat najveći trener na svijetu trenutno i jedan od najboljih svih vremena

20.5.2020.
18:11
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

“Najveći trener na svijetu nije onaj za kojeg mislite.” Tako počinje veliki tekst u svjetski poznatom Wall Street Journalu. Da bi netko iz sportskog svijeta završio tamo, treba stvarno ostvariti nešto posebno, a četiri olimpijske medalje Ratka Rudića dovoljne su da ga autori slavnog lista Joshua Robinson i Ben Cohen proglase najboljim trenerom na svijetu.

Kako je nedavno objavio da odlazi u mirovinu, možda je sve to prošlo nekako dosta tiho, kao da smo se navikli na njegovu genijalnost kroz sve ove godine, no Amerikanci su mu posvetili uistinu iscrpan tekst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LEGENDARNI RATKO RUDIĆ OBJAVIO KRAJ KARIJERE: /

Bivši izbornik otkrio koja mu je najdraža medalja i poručio: 'Ostajem u vaterpolu'

Image
LEGENDARNI RATKO RUDIĆ OBJAVIO KRAJ KARIJERE: /

Bivši izbornik otkrio koja mu je najdraža medalja i poručio: 'Ostajem u vaterpolu'

Igrači ga se bojali i obožavali ga

Malen broj Amerikanaca uopće prati vaterpolo, zato ovo i je veliko iznenađenje. Autori su naveli da je Rudić bio velik autoritet te da su ga se neki igrači i bojali. Usporedili su ga sa slavnim NFL trenerom hrvatskog porijekla Billom Belichickom, ali su naveli i da je Rudić bio obožavan kao i John Woode, najuspješniji trener u povijesti sveučilišne košarke.

Rudićeva lista rekorda uistinu je impresivna. Slavni trener ima najviše nastupa na Olimpijskim igrama, trenirao je pet reprezentacija (Jugoslavija, Hrvatska, Brazil, SAD, Italija) te osvojio četiri olimpijske medalje. Rudića je pandemija koronavirusa praktički umirovila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No imao je i on svojih „crnih rupa“. Na Olimpijskim igrama 2000. godine zbog sukoba sa sucima je zaradio godinu dana suspenzije, ali sve je to bilo zbog toga jer živi za vaterpolo.

Autori Wall Street Journala za Rudića su napisali da je on „Michael Jordan s boljim brkovima“. Treninzi su mu bili ubitačni, ali rezultati govore sami za sebe. I zato oni smatraju da je upravo Hrvat najveći trener na svijetu trenutno i jedan od najboljih svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo