NEMA POŠTOVANJA / Tucak pred veliko finale: 'Zamolit ću ljude iz našeg saveza da upozore na Španjolca koji prelazi granicu'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Taj njihov brani strašno i unosi nemir kod suparnika. No njegovo ponašanje ponekad prelazi granicu dobrog ukusa i ja ću zamoliti ljude iz našeg Saveza da na to upozore i odgovorne za ovo finale'

16.1.2024.
8:33
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva koje se igra u Zagrebu nakon što je u polufinalu na bazenu uz Savu svladala Mađarsku sa 11-8 (2-2, 2-0, 3-4, 4-2).

Image
SPEKTAKL ZAJAMČEN /

Evo gdje gledati kraj jedne od najvećih trilogija s Hrvatom u glavnoj ulozi: 'Veselim se što dijamantni pojas ide u Hrvatsku'

Image
SPEKTAKL ZAJAMČEN /

Evo gdje gledati kraj jedne od najvećih trilogija s Hrvatom u glavnoj ulozi: 'Veselim se što dijamantni pojas ide u Hrvatsku'

Finale Hrvatske i Španjolske je na rasporedu u utorak navečer. Pobjednik će izboriti direktni plasman na Olimpijske igre u Parizu, a izbornik Ivica Tucak je najavio susret na press konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premda smo dosad napravili puno, osvojili još jednu medalju za hrvatski sport, sa srebrom nećemo napraviti ono što smo željeli. Nećemo obraniti zlato iz Splita niti ćemo izboriti izravan put u Pariz", bio je Tucak na početku izravan kao i uvijek.

'Dosta je agresivan prema suparnicima'

Tema je bio i mladi španjolski vratar Aguirre, koji se često nakon obrana unosi u lice protivnicima uz svakakve riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je svjetska klasa. Dosta je agresivan prema suparnicima, s podbadanjima tijekom cijele utakmice. No pomaže mu uvelike i njegova obrana kojom suparniku unosi strah od kontre pa tako ispada da se još dok si u napadu braniš. Perrone i Granados toliko izlijeću u kontre da su i udarci prema njihovim vratima sa zadrškom i nesigurnošću", rekao je kapetan hrvatske vrste Marko Bijač o Aguirreu, a Tucak na istu temu kaže:

"Taj njihov brani strašno i unosi nemir kod suparnika. No njegovo ponašanje ponekad prelazi granicu dobrog ukusa i ja ću zamoliti ljude iz našeg Saveza da na to upozore i odgovorne za ovaj finale. Nadam se da ćemo se odužiti samo pogocima. Zamislite svakog našeg igrača koji mu zabije gol da mu odgovara na isti način ili da mu se unosi u lice. To bi bilo ružno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Hrvatske na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo