TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA NAŠEG ZLATNOG PARAOLIMPIJCA: / Dini su obje noge amputirane nakon stravične nesreće u kojoj je izgubio majku i braću

Image
Foto: PIXSELL / AFP

Do 2007. godine je trenirao plivanje, a onda se prebacio na skijanje i to zahvaljujući našoj najboljoj sportašici svih vremena Janici Kostelić.

17.3.2018.
12:49
PIXSELL / AFP
VOYO logo

Naš najbolji skijaški paraolimpijac DinoSokolović u svom trećem nastupu na paraolimpijskim igrama popeo se u Pjongčangu na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Nakon što je u prvoj slalomskoj vožnji u konkurenciji sjedećih skijaša bio treći, Sokolović je u drugoj vožnji pokazao superiornost i s ukupnim vremenom od 1:39.82 osvojio prvo zlato za Hrvatsku na zimskim paraolimpiskim igrama i nakon 11 godina bavljenja paraskijanjem dostigao vrhunac svoje sportske karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
POVIJESNI USPJEH NA ZIMSKIM PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA: /

Dino Sokolović osvojio prvo hrvatsko zlato

Image
POVIJESNI USPJEH NA ZIMSKIM PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA: /

Dino Sokolović osvojio prvo hrvatsko zlato

"Jednostavno ovog puta su se kockice posložile u moju korist. Konkurencija u Pjongčangu je daleko jača nego prije četiri godine u Sočiju, međutim imao sam sreće u prvoj vožnji na stazi koja je bila tako zahtjevna da su neki od mojih konkurenata lošije odvozili ili odustajali. Kada sam ušao u cilj druge vožnje, prvo mi je prošlo kroz glavu da sigurno imam medalju", rekao je Sokolović.

Dino Sokolović (29) radi u Hrvatskom paraolimpijskom odboru, a obje noge su mu amputirane u nakon teške prometne nesreće u kojoj je 2003. izgubio majku i dva brata. Do 2007. godine je trenirao plivanje, a onda se prebacio na skijanje i to zahvaljujući našoj najboljoj sportašici svih vremena JaniciKostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 2007. godine Monoski klub Zagreb je od donacije Janičinog štapa, koji joj je ispao na utrci na Sljemenu, uspio skupiti novac za dvije monoskije i pet dana treninga u Austriji. Sokolović se javio na njihov poziv i tako je sve počelo.

Sokolović je i prije četiri godine u Sočiju bio korak do medalje jer je nakon prve vožnje bio u uvjerljivom vodstvu, ali je u drugoj pao i ostao bez plasmana. Sokolović je nastupio i na ZOI u Vancouveru 2010. gdje je u slalomu osvojio 21. mjesto, dok je u veleslalomu ostao bez plasmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sokolović je ove sezone osvojio drugo mjesto u poretku sjedećih slalomaša u Svjetskom kupu za osobe s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo