NA HRVATSKI NAČIN /

U dvorani bez klime i spavanjem na strunjači u Lučkom se sprema za OI: 'Malo jesmo u mikrovalnoj'

Iako dolazi iz male Hrvatske (gdje gimnastika i nije najrazvijeniji sport), spreman je potući se s jakom konkurencijom

10.7.2024.
20:53
VOYO logo

U dvorani u Lučkom brusi se forma za novo olimpijsko odličje jer hrvatski gimanstičar Tin Srbić u svojoj kolekciji već posjeduje srebro iz pandemijskog Tokija.

Image
Lov na medalje /

Poznat broj svih hrvatskih Olimpijaca: Evo tko će nas predstavljati u Parizu

Image
Lov na medalje /

Poznat broj svih hrvatskih Olimpijaca: Evo tko će nas predstavljati u Parizu

"Meni su bile prve, ne znam kakve su ove normalne. Malo opušteniji mogu ići na svoje druge olimpijske igre, jer sve životne i sportske ciljeve, i snove sam ostvario. Tako da mogu opušteniji ići ali jednako spreman", rekao nam je Srbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sprema se po velikim vrućinama, bez klima-uređaja. Nešto slično čeka ga u ekološki najodrživijim igrama u povijesti.

"Malo jesmo tu u mikrovalnoj u Lučkom jer nemamo klimu, pa je atmosfera uzavrela. Ali ako ovo tu mogu izdržati, mogu sve. Ne volim unaprijed ništa kritizirati. Vjerujem da su to organizirali na najboljoj mogućoj razini na kojoj su mogli i da će svim sportašima biti dobro", dodaje Srbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Iako dolazi iz male Hrvatske, (gdje gimnastika i nije najrazvijeniji sport,) spreman je potući se s jakom konkurencijom.

"Vjerujem u sebe da sam dovoljno kvalitetan da se mogu boriti s najboljim gimnastičarima na svijetu, jer ipak najbolji dolaze iz najrazvijenijih zemalja na svijetu Japan, Kina, Amerika, Francuska, Velika Britanija* blic* Ne volim prognoze, očekivanja i takve stvari, jer se mogu samo razočarati, a u gimnastici je dovoljan jedan krivi pokret da ostaneš bez finala", priča nam.

Tin doslovno ne izlazi iz dvorane, pa između treninga čak spava na strunjači. Prvi korak na Igrama je proći kvalifikacije, a onda u finalu - sve je moguće.

"Finale eto ako uđem, spremamo nešto puno jače. Početnu ocjenu 6,6. To je jedna od najjačih na svijetu trenutno, ali opet ima nas jedno 5-6 koji imamo takvu početnu, neki čak i veću. Olimpijska zlata za mene su nešto, ako je ovo realan krug, ja sam van tog kruga totalno i ne treba previše trošiti riječi nego korak po korak, pa ćemo vidjet kako će ići", ističe Srbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi trljamo ruke za novo olimpijsko odličje. Ako ga i ne bude, nitko neće biti razočaran. Tin nas je već mnogo puta razveselio svojim medaljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo