REAKCIJE / Američki mediji o Super Bowlu: 'Patrick Mahomes je igrač za velike utakmice'

Image
Foto: Profimedia

Kansas City Chiefsi uspjeli su se vratiti u drugom poluvremenu i pobijediti San Francisco 49erse, postavši prva momčad koja je uzastopno osvojila Super Bowl otkako su to uspjeli New England Patriotsi prije gotovo dva desetljeća

12.2.2024.
5:46
Profimedia
VOYO logo

Kansas City Chiefsi osvojili su Super Bowl LVIII u spektakularnoj, divljoj utakmici protiv San Francisco 49ersa. Na kraju je nakon produžetka završilo 25-22 u Las Vegasu jutros po hrvatskom vremenu. Donosimo prve reakcije uglednih američkih medija i ključne detalje najvećeg sportskog događaja u SAD-u.

Image
KAKAV DVOBOJ /

Chiefsi u povijesnom finalu do trećeg Super Bowla: U velikoj drami odluka je pala osam sekundi prije kraja utakmice

Image
KAKAV DVOBOJ /

Chiefsi u povijesnom finalu do trećeg Super Bowla: U velikoj drami odluka je pala osam sekundi prije kraja utakmice

"Bio je ovo tek drugi produžetak ikad u Super Bowlu za najveću utakmicu u profesionalnom američkom nogometu. Dugo će se još pričati o tome, javlja ugledni američki CNN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kansas City Chiefsi uspjeli su se vratiti u drugom poluvremenu i pobijediti San Francisco 49erse, postavši prva momčad koja je uzastopno osvojila Super Bowl prvenstvo otkako su to uspjeli New England Patriotsi prije gotovo dva desetljeća, navodi NPR.

ESPN, pak, piše kako je Mahomes po treći put uzeo MVP nagradu i kako je apsolutni velikan sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Ovo im i je četvrta pobjeda u Super Bowlu ikad, a treća u posljednjih pet godina. Ninersi su kontrolirali tempo sve do drugog poluvremena, kada su se Chiefsi uključili i došli do svog prvog vodstva u igri", secira detalje američki kolega.

Od tada je to bila igra izgubljenih lopti i golova iz igre. Chiefsi su imali samo nekoliko field goalova prije dodavanja od 16 jardi od Patricka Mahomesa za Marqueza Valdes-Scantlinga da bi uhvatili svoje prvo vodstvo u igri pri rezultatu 13-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kansas City Chiefsi osvojili su Super Bowl LVIII nakon što su izveli zadivljujuću akciju za gol u produžetku i pobijedili San Francisco 49erse rezultatom 25-22. Quarterback Patrick Mahomes u produžetku je napravio izvrsnu akciju za touchdown od 14 dodavanja i 75 jardi nakon field goala 49ersa za vodstvo, što je kulminiralo dodavanjem od tri jarda primaču Mecoleu Hardmanu za veliku pobjedu.

Image
Foto: Profimedia

Ovo slavlje, najveće u američkom profesionalnom sportu, učvršćuje nasljeđe Chiefsa kao sljedeće velike dinastije NFL-a. Naime, Chiefsi su postali prvi uzastopni NFL prvaci u 19 godina i osvajajući svoj treći prsten pod vodstvom glavnog trenera Andyja Reida i s Mahomesom kao bekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bek Kansas City Chiefsa Patrick Mahomes po treći je put proglašen za MVP-a Super Bowla.

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je igrač za velike utakmice na najvećoj pozornici. U sljedećem nizu poteza, napravio je clutch throw da bi ga pretvorio u treći down i Chiefovi su ostali u igri zahvaljujući njemu. Ostalo je povijest, o ostalom što se dogodilo zahvaljujući njemu, dugo će se još pričati. Patrick Mahomes ima veliko nasljeđe u američkom nogometu", navode američki mediji.

Travis Kelce slavio je pobjedu svoje ekipe u Super Bowlu s poznatom djevojkom Taylor Swift na terenu nakon utakmice. Dok je bio na pozornici tijekom predstavljanja, podizanja legendarnog trofeja Vince Lombardi, Kelce je bio uzbuđen, hvaleći naporan rad Chiefsa i dobro zasluženu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da momčad večeras ide na zabavu i skandirao, "Viva Las Vegas," (gdje se igrala današnja utakmica) glasnoćom koja je vjerojatno učinila mikrofon nepotrebnim.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo