NEZAPAMĆENE SCENE /

Potpuni kaos na OI: Sudac nakon sat i pol vratio igrače na teren, gledao VAR i Argentini poništio gol

Image
Foto: Profimedia

U dodatne tri minute nadoknade Argentina nije uspjela doći do izjednačenja, pa je tako umjesto 2-2 koliko je bilo prije sat i pol, utakmica na kraju okončana 2-1 u korist Maroka

24.7.2024.
19:55
Profimedia
VOYO logo

Dva dana prije službenog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu počeo je olimpijski nogometni turnir i već na samom startu donio je veliko iznenađenje.

Image
'DOMO' /

Modrić je Vidi posvetio emotivnu poruku: 'Svaki oproštaj je težak, ali ovaj posebno'

Image
'DOMO' /

Modrić je Vidi posvetio emotivnu poruku: 'Svaki oproštaj je težak, ali ovaj posebno'

U susretu 1. kola B skupine Maroko je na Geoffroy-Guichard stadionu u Saint-Etienneu remizirao 2-2 protiv Argentine koja je izvukla bod nevjerojatnim golom u 16. minuti nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gauči", koje trenira Javier Mascerano, a predvodi napadač Manchester Cityja Julian Alvarez, osvojili su dvije zlatne medalje (2004, 2008), međutim na zadnja dva olimpijska turnira nisu prošli skupinu.

Niti u Francuskoj im nije krenulo dobro. Dočekani su uz salve zvižduka nakon što se nedavno u javnosti pojavio video u kojem argentinski nogometaši tijekom slavlja na Copa Americi pjevaju pogrdne pjesme prema francuskim igračima afričkog podrijetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maroko je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela golom veznjaka Genka Bilala El Khannoussa, a u šestoj minuti nastavka Soufiane Rahimi je realizirao kazneni udarac za 2-0.

U 68. minuti je smanjio Giuliano Simeone, mladi napadač Atletico Madrida i sin Atleticova trenera Diega Simeone. U nastavku susreta "Gauči" su jurili po izjednačenje i uspjeli su zabiti za 2-2 u 16. minuti sudačke nadoknade, a strijelac je bio veznjak Boca Juniorsa Cristian Medina.

Argentina je zabila iz napada u kojem je dva puta uzdrmala okvir gola, a marokanski vratar Munir dodao i jednu obranu. Prvo je Munir obranio Alvarezov udarac, lopta se odbila do Otamendija koji je pucao, ali pogodio prečku, u nastavku akcije glavom je pucao i Bruno Amione, ali je i on uzdrmao okvir gola, da bi Medina pospremio odbijanac u gol za 2-2.

Nakon što je švedski sudac Glenn Nyberg, koji je produžio utakmicu čak 15 minuta, odsvirao kraj, razočarani navijači Maroka zasuli su teren brojnim predmetima, a nekolicina je preskočila ogradu i utrčala na teren, ali su ih zaštitari zaustavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, igrači su se pojavili na terenu nakon sat i pol pauze. Razlog povratka je taj što je sudac želio pregledati VAR snimku izjednačujućeg gola Argentine. Odluka je bila da ako ne bude gol, igrat će se dodatne tri minute nadoknade, a ako bude priznat pogodak, bit će kraj utakmice. Na kraju je gol Argentine poništen te su se igrači pojavili na terenu kako bi odigrali još tri minute. Nyberg je dao igračima deset minuta za zagrijavanje prije nego se pojave na terenu. Potez koji je nezapamćen u svijetu nogometa i zbrka kakva nikada ranije nije viđena, pa ni na Olimpijskim igrama. U dodatne tri minute nadoknade Argentina nije uspjela doći do izjednačenja, pa je tako umjesto 2-2 koliko je bilo prije sat i pol, utakmica na kraju okončana rezultatom 2-1 u korist Maroka.

Slavlje Španjolaca

U susretu iz C skupine Španjolska je pobijedila Uzbekistan sa 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marc Pubill je doveo "Furiju" u vodstvo u 29. minuti, izjednačio je napadač Rome Eldor Šomurodov u 45. minuti, a pobjedu Španjolcima donio je Sergio Gomez u 62. minuti. Gomez je tri minute ranije promašio kazneni udarac.

U drugom susretu iz ove skupine kasnije se sastaju Egipat i Dominikanska Republika.

Večeras je na rasporedu još šest utakmica, uključujući i ogled domaćina Francuske i SAD. U 21.00 igra se i susret između Izraela i Malija, koji će biti prvi sigurnosni test za Igre.

Na olimpijskom turniru sudjeluju nogometaši do 23 godine, ali svaka momčad može imati i tri starija igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 19
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo