Srpski vaterpolisti pobedili Mađare

Mađari potopljeni sa 13:10 u drugom kolu Svetskog prvenstva

24.7.2013.
14:58
VOYO logo

Srpski vaterpolisti dobili su meč drugog kola na Svetskom prvenstvu protiv Mađarske sa 13:10 i tako gotovo izvesno obezbedili prvo mesto u grupi C.

Kako je preneo B92, Mađarska je od početka meča krenula veoma ofanzivno i agresivno, odmah je usledilo isključenje Aleksića, a u drugom napadu i vođstvo naših severnih suseda posle gola Sivoša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađari su nastavili u istom ritmu i ponovo su iskoristili igrača više, posle isključenja Mandića, i poveli sa 2:0 preko Varge. Naš tim uspeo je da smanji na 2:1 već u sledećem napadu posle odličnog pogotka Filipovića. Savićevi izabranici su imali priliku i da povedu, ali su pogodili prečku, što je Vamoš kaznio za vođstvo 3:2 Mađara.

Početak druge četvrtine pripao je našim vaterpolistima, koji su sjajnim golom Filipovića izjednačili na 3:3, a potom preko Pijetlovića prvi put na meču poveli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Madaraš je odmah u sledećem napadu poravnao rezultat, da bi Udovičić posle sjajne kontre doneo našem timu novo vođstvo, da bi Nikić odmah potom povisio na 6:4. Do kraja poluvremena, Mađari su prvo prišli na minus jedan, ali je ponovo prednost od dva gola našem timu vratio Prlainović.

Posle velikog broja odličnih odbrana golmana, ali i promašaja na obe strane, Srbija je otišla na plus tri, ali su Varga i Vamoš smanji u roku od minuta na 8:7. Konačno su naši vaterpolisti prekinuli taj niz Mađara preko Ćuka u poslednjem minutu perioda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom ritmu 'delfini' su nastavili i u poslednjoj četvrtini, i preko Nikića otišli na plus tri. Već u sledećem našem napadu Mandić je iznudio peterac, a Prlainović je realizovao tu šansu za gol za najveću prednost na utakmici - 11:7. Usledila su dva pogotka Mađara pet minuta pre kraja utakmice, da bi golom Haraija prišli na 11:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo