Play ponuda

Srbija ispala u četvrtfinalu Svetskog vaterpolo prvenstva

shimmer fallback

Crnogorci nas pobedili

30.7.2013.
21:35
Play ponuda

Reprezentacija Crne Gore pobedila je Srbiju u četvrtfinalnoj utakmici Svetskog prvenstva u vaterpolu rezultatom 9:8.

Iako je naša reprezentacija imala dominaciju tokom cele utakmice, u finišu su posustali i nisu koristili prednost igrača više.

Utakmica je bila vrlo neizvesna pa su se tako prve dve četvrtine završile nerešeno 6:6, ali je naša reprezentacija dominirala u preostalom delu meča.

Crnogorci su imali prvi napad i odmah su došli do igrača više i poveli sa 1:0 preko Nikole Janovića ali smo nakon izjednačenja uspeli da ubrzo povedemo sa 2:1 a prva četvrtina se nakon više isključenja završila sa 3:2 za našu reprezentaciju.

Crnogorci su u drugoj četvrtini prvi napali ali nakon neuspeha, Srbija je podigla prednost na 4:2. Međutim, već u sledećem napadu Gocić je isključen, što je Nikola Janović iskoristio i smanjio na 4:3.

Nakon toga je nastupio blagi pad igre naše reprezentacije, pa su Crnogorci brzo stigli do izjednačenja.

Konačno je lopta stigla do Nikića, a on doveo Srbiju u vođstvo 5:4 a nakon tajm auta imali smo igrača više, što je Gocić iskoristio za 6:4.

Međutim, Udovičić je posle toga isključen pa se Crnogorci približavaju na 6:5 a nakon toga i izjednačavaju.

U trećoj četvrtini dugo nije bilo gola da bi posle tajm-auta Crnogoraca Mlađan Janović postigao treći pogodak za prednost "ajkula", ali su zatim usledila dva gola Mitrovića i Srbija je povela sa 8:7.

U poslednjoj četvrtini Crnogorci su izjednačili golom Klikovca, a da bi samo minut pre kraja i poveli projektilom Ivkovića sa osam metara.

Poslednju šansu na meču imao je Prlainović tri sekunde pre kraja , ali nije uspeo da donese nastavak borbe Srbiji za medalju.

Foto: Beta

Play ponuda
Play ponuda