SRAMOTAN ISPAD SRPSKOG OLIMPIJCA: / 'Ne uspoređujte Zagreb i Beograd. Ovdje se takav napad nikad ne bi dogodilo'

Image
Foto: Ilustracija: Tino Juric/PIXSELL

Nastavak skandala koji se dogodio u Zagrebu, a u kojem je skupina huligana pretukla nekolicinu mladih srpskih vaterpolista koji su ondje došli na jedan kadetski turnir, donosi srpski tablodi Kurir.

15.9.2016.
23:32
Ilustracija: Tino Juric/PIXSELL
VOYO logo

Sve se dogodilo u petak, a u današnjem tekstu na internetskim stranicama tabloida navodi se da Zoran Bratuša, čovjek koji je poveo djecu na vaterpolski turnir, "ne spominje svoju odgovornost, ali se zato svojski trudi izjavama minimalizirati posljedice linča".

Pritom se Bratuši zamjera nekoliko stvari - "zašto su djeca bila u gradu bez njegove pratnje, zašto su puštena da izađu u klupskoj opremi i zašto su roditelji shvatili kakvu su strahotu preživjela djeca tek kada su došli u Zagreb gledati utakmicu, gotovo 48 sati poslije dobivenih batina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporna izjava

Na Bratošinu izjavu podsjeća i Alo, pa se ona tako citira:

"Iz grupe od dvadesetak navijača izašlo je njih nekoliko, počeli su udarati naše igrače, ali samo je jedan dobio težu ozljedu od udarca. Nije bilo udaranja šipkama, bakljama. Točno je da su navijači palili baklje, ali samo da bi uplašili djecu. Grupi je prišao krupniji čovjek, iz gužve izvukao dvojicu igrača Partizana i ispratio ih do hotela. Ubrzo je došla policija, hitna pomoć, dvojica dječaka su otišli u bolnicu gde je jednom ustanovljen prijelom šake i samo on više nije igrao na turniru. Ostali su nastavili natjecanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SKANDAL U ZAGREBU: /

Huligani napali mlade vaterpoliste Partizana i mlatili ih šipkama!

Image
SKANDAL U ZAGREBU: /

Huligani napali mlade vaterpoliste Partizana i mlatili ih šipkama!

Izjava za koju se sprski mediji i istaknuti čelnici najviše 'hvataju' je ova:

"Ne opdavdavam napad na naše igrače, ali nažalost, to nam se moglo dogoditi i negdje drugdje, ne samo u Zagrebu. Ovo je problem socijalnih, navijačkih grupa, koji imaju sve zemlje u regiji. Tu večer navijači su se okupljali u gradu, Dinamo je igrao utakmicu, a mi to nismo iznali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan se ogradio od Bratuše

Stigla je zato reakcija Partizanovog predsjednika, bivšeg, olimpijskim zlatom okičenog golmana nekadašnje države Aleksandra Šoštara koji je u priopćenju naveo:

"Vaterpolski klub Partizan se ograđuje od nekih stavova koje je iznio koordinator mlađih selekcija prof. Bratuša. Prije svega u dijelu minimalizacije onoga što se dogodilo, jer je svaki napad na sportaše, bili maloletni ili punoletni, više nego užasan čin. Sigurno ne edukativan jer ne postoje "male batine" i "velike" batine. Zatim, sigurno ne možemo prihvatiti poistovjećivanje Beograda i Zagreba kada su u pitanju osobna sigurnost sportaša jer u Beogradu se takve stvari ne događaju, pogotovo ne nad mladim sportašima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po istom se pitanju oglasio Ivan Radojević, otac kadetskog reprezentativca Lazara Radojevića, koji je zadobio prijelom šake.

"Ponedeljak smo proveli na Ortopedskoj klinici na Banjici, gdje su Lazaru utvrđene povrede ruke, dok se istovremeno jedan od odgovornih trudio da objasni novinarima na konferenciji kako se ništa strašno nije dogodilo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zaključku teksta koji podsjeća na sramotu hrvatskih huligana nabrajaju se ozljede vaterpolista (teške ozljede, podljevi, hematomi, opekotine) vidljive na tijelima pretučene djece. "Ono što se ne vidi, ostaje na duši dječaka", zaključuje se.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo