Kanada bolja od Svedske, Rusi i dalje gaze

U derbiju dana na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu Kanada je nakon produzetka svladala Svedsku i nanijela joj prvi poraz.

19.5.2014.
8:59
VOYO logo

Kanadani su u Minsku slavili s 3-2, a pobjednicki je pogodak u dodatnom vremenu zabio Ryan Ellis. Svedani su u osnovnom dijelu utakmice vodili s 2-0 golovima Joakima Lindstroma i Linusa Klasena, ali Kanada je uspjela izjednaciti preko Braydena Schenna i Kevina Biekse.

Poslije sest utakmica u skupini A obje ove momcadi imaju po 15 bodova, a na trecem su mjestu Cesi koji su u nedjelju bili bolji od Norveske s 1-0 pogotkom Vladimira Sobotke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini B Rusija je nastavila rusiti sve pred sobom, u nedjelju je nadigrala Njemacku s 3-0. Istina, mucili su se Rusi u prve dvije trecine i tek su zavrsnoj dionici zabili Vadim Sipacjov, Sergej Sirokov i Viktor Tihonov. Amerikanci su, pak, s 3-1 bili bolji od Finaca, uz dva gola Tylera Johnsona.

Skupina A Kanada - Svedska 3-2, produzetak Ceska - Norveska 1-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Kanada 15, 2. Svedska 15, 3. Ceska 10, 4. Francuska 7 (-1), 3. Francuska 7, 5. Slovacka 7, 6. Francuska 7, 7. Danska 5 (-1), 8. Italija 3

Skupina B SAD - Finska 3-1 Rusija - Njemacka 3-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Rusija 18, 2. SAD 11, 3. Bjelorusija 9 (-1), 4. Latvija 9 (-1), 5. Finska 8, 6. Svicarska 7, 7. Njemacka 5, 8. Kazahstan 2 Hokejasi Chicaga u svome su United Centeru pobijedili Los Angeles s 3-1 u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije NHL lige.

Ove su se dvije momcadi sudarile i lani u konferencijskom finalu, a Blackhawksi su tada dobili seriju s 4-1, te usli u veliki finale u kojem su kasnije postali prvaci. Ove su nedjelje napravili prvi korak prema novom izbacivanju Kingsa, ali put do zeljene cetiri pobjede je jos dalek. Druga utakmica je na rasporedu u srijedu, ponovno u Chicagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blackhawksi su u nedjeljnom dvoboju poveli u 15. minuti prve trecine pogotkom Brandona Saada. Gosti iz Kalifornije su izjednacili u drugoj dionici preko Tylera Toffolija, ali Chicago je brzo vratio prednost na svoju stranu golom Duncana Keitha. Pricu je u posljednjoj trecini zakljucio Jonathan Toews. Vrijedi istaknuti i da je dvostruki asistent bio Marian Hossa, a Corey Crawford je na vratima domacih skupio 25 obrana.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo