Slovenija u deliriju nakon zlata: 'Neka se sad Ivica baci na glavu'

Slovenka Tina Maze i Švicarka Dominique Gisin 'podijelile' su zlatnu medalju na 22. zimskim Olimpijskim igrama u ruskom Sočiju, nakon što su u identičnom vremenu prošle ciljem u utrci spusta.

12.2.2014.
9:55
VOYO logo

Obje su djevojke stazom u Rosa Khutoru prošle u vremenu 1:41.57, čime su se dokopale prvih zlatnih medalja s olimpijskih igara. Za Gisin (28), koja je odvezla vjerojatno utrku života, je ovo prva pojedinačna medalja s Igara, dok je za 30-godišnju Slovenku ovo prvo zlatno odličje. Maze se s prije četiri godine u Vancouveru okitila srebrima u Super G-ju i veleslalomu.

"Ovo je nevjerojatno, moj san konačno je ispunjen. Cijelu noć nisam spavala, samo sam razmišljala o utrci. Ivica Kostelić mi je rekao da se bacim na glavu, da skijam kao da mi je ovo zadnja utrka karijere. Hvala mu na tome, neka se sada on baci na glavu", izjavila je Tina Maze nakon osvajanja zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Gisin je posljednju pobjedu u karijeri upisala još 2010. godine, kada je u Crans-Montani slavila u utrci Super G-ja u natjecanju Svjetskog kupa. Maze, prošlogodišnja osvajačica velikog Kristalnog globusa, je katastrofalno započela ovu sezonu, no čini se da je idealno istempirala formu za Soči. Slovenka je, podsjetimo, prije 20-ak dana u Cortini d'Ampezzo upisala tek prvu pobjedu u ovoj sezoni (spust).

Brončanu medalju osvojila je još jedna Švicarka, Lara Gut, koja je za pobjednicama zaostala svega 10 stotinki! Najgore mjesto, četvrto, uzela je Daniela Merighetti s 27 stotinki sekunde zaostatka za Gisin i Maze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo da su dvije favoritkinje za zlato, Julija Mancuso i Maria Höfl-Riesch, završile kao deveta, odnosno 13., dok je Austrijanka Anna Fenninger izletila sa staze, a Tina Weirather se nije ni pojavila na startu.

Spomenimo i najveće iznenađenje Topa 10 – Mađarku Edit Miklos. Dvadesetpetogodišnja Mađarka je osvojila sedmo mjesto, iako u dosadašnjoj karijeri Svjetskog kupa nikada nije ostvarila bolji plasman od 26. mjesta (2009. godine, St. Moritz, Super G).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Tina Maze (Slo) 1:41.57 2. Dominique Gisin (Švi) 1:41.57 3. Lara Gut (Švi) +0.10 4. Daniela Merighetti (Ita) +0.27 5. Fabienne Suter (Švi) +0.37 6. Lotte Smiseth Sejersted (Nor) +0.44 7. Edit Miklos (Mađ) +0.71 8. Julia Mancuso (SAD) +0.99 9. Nicole Hosp (Aut) +1.05 10. Ilka Stuhec (Slo) +1.08

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo