Svindal prestigao Hirschera, Kostelić nije ni nastupio

U švicarskom Lenzerheideu održava se završnica Svjetskog kupa u skijanju, a u muškom spustu slavio je Austrijanac Matthias Mayer, olimpijski pobjednik u ovoj disciplini iz Sočija.

12.3.2014.
12:06
VOYO logo

Mayer je odnio pobjedu s 11 stotinki prednosti nad Talijanom Christofom Innerhoferom te Amerikancem Tedom Ligetyjem koji su ostvarili isto vrijeme i podijelili su drugu poziciju.

Unatoč ovoj pobjedi Mayer nije bio u konkurenciji za ukupnu pobjedu u spustu koja je pripala Akselu Lundu Svindalu još i prije posljednje utrke. Svindalova prednost nad drugoplasiranim Hannesom Reicheltom bila je nedostižna i Svindal je u Lenzerheideu tražio što bolji plasman zbog borbe za Veliki kristalni globus s Marcelom Hirscherom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odradio je solidan spustaški nastup, osvojio je peto mjesto s 20 stotinki zaostatka i u ovom trenutku ima 41 bod prednosti nad Hirscherom koji ne nastupa u ovoj disciplini.

U tijeku je ženski spust, a skijaši i skijašice u petak ponovno imaju dvostruki program kada će nastupiti u superveleslalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Matthias Mayer (Austrija) 1:29.99 2. Christof Innerhofer (Italija) +0.11 2. Ted Ligety (SAD) +0.11 4. Peter Fill (Italija) +0.13 5. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.20 6. Travis Ganong (SAD) +0.52 7. Sandro Viletta (Švicarska) +0.56 8. Bode Miller (SAD) +0.62 9. Carlo Janka (Švicarska) +0.80 10. Adrien Theaux (Francuska) +0.99

Spust, konačni poredak: 1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 570 2. Hannes Reichelt (Austrija) 360 3. Erik Guay (Kanada) 357 ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski kup, ukupni poredak: 1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 1091 2. Marcel Hirscher (Austrija) 1050 3. Ted Ligety (SAD) 824 Težak pad osvajačice Malog kristalnog globusa u spustu Marije Höfl-Riesch obilježio je posljednji spust sezone u Lenzerheideu. Unatoč padu Höfl-Riesch je zadržala vodstvo u poretku ove discipline, međutim izgubila je prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Höfl-Riesch je na stazu izašla kao posljednja, ali je izgubila kontrolu na skijama i uz težak pad zaustavila se u zaštitnoj ogradi. Još uvijek nije poznato o koliko teškoj ozljedi se radi, no kako je na stazu vrlo brzo stigao helikopter s kojim je prevezena u bolnicu, za Njemicu je sezona po svemu sudeći završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lenzerheide je trebao biti mjesto gdje je Höfl-Riesch mogla osigurati i ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, međutim već nakon spusta je izgubila prednost koju je imala ispred Austrijanke Anne Fenninger.

Fenninger je utrku završila na šestom mjestu i to joj je bilo dovoljno da preuzme ukupno vodstvo s 11 bodova prednosti ispred nesretne Njemice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu u današnjoj utrci upisala je Švicarka Lara Gut koja je slavila s pet stotinki prednosti ispred Austrijanke Elisabeth Görgl, a dobar nastup domaćih skijašica upotpunile su Fraenzi Aufdenblatten i Fabienne Suter koje su zauzele treće odnosno četvrto mjesto.

Program u Lenzerheideu nastavlja se u četvrtak superveleslalomom skijaša i skijašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski kup, Lenzerheide, spust: 1. Lara Gut (Švicarska) 1:32.31 2. Elisabeth Görgl (Austrija) +0.05 3. Fraenzi Aufdenblatten (Švicarska) +0.57 4. Fabienne Suter (Švicarska) +0.84 5. Andrea Fischbacher (Austrija) +0.96 6. Anna Fenninger (Austrija) +1.07 7. Nicole Schmidhofer (Austrija) +1.10 8. Daniela Merighetti (Italija) +1.27 9. Dominique Gisin (Švicarska) +1.29 10. Julia Mancuso (SAD) +1.34 ...

Spust, konačni poredak: 1. Maria Höfl-Riesch (Njemačka) 504 2. Anna Fenninger (Austrija) 464

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Tina Maze (Slovenija) 409...

Svjetski kup, ukupni poredak: 1. Anna Fenninger (Austrija) 1191 2. Maria Höfl-Riesch (Njemačka) 1180 3. Lara Gut (Švicarska) 956

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo