SENZACIONALAN USPJEH HRVATSKE: / Dijelimo drugo mjesto s Njemačkom, a ispred nas je samo Velika Britanija!

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kenijac Eliud Kipchoge pobijedio je u maratonskoj utrci u vremenu 2:08:44 čime su zaključena atletska natjecanja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

21.8.2016.
19:02
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Naša je zemlja, naime, s dvije zlatne i jednom brončanom medaljom završila atletski dio Igara na nevjerojatnom sedmom mjestu među osvajačima odličja! Još fascinantnije zvuči podatak da Hrvatska dijeli drugo mjesto među europskim zemljama! Više medalja skupili su samo Britanci, dok dva zlata i broncu, kao i mi, ima i Njemačka.

Image
HRVATSKA MEĐU ELITOM: /

Rekordno dobre Igre Hrvatskoj donijele visok plasman na ljestvici medalja

Image
HRVATSKA MEĐU ELITOM: /

Rekordno dobre Igre Hrvatskoj donijele visok plasman na ljestvici medalja

Medalje u 42 zemlje

Na ove podatke možemo biti itekako ponosni jer atletika je istinska 'kraljica sportova', jedan od najmasovnijih sportova, rasprostranjen u svakom kutku svijeta, a ne samo na pojedinim kontinentima ili regijama. Atletika je postala i prvi sport u kojem su hrvatski sportaši osvojili tri medalje na jednim olimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatne medalje Hrvatskoj su u Riju donijele Sandra Perković u bacanju diska i senzacionalno Sara Kolak u bacanju koplja, dok je broncu unatoč jakim bolovima osvojila Blanka Vlašić u skoku u vis. Najuspješnija atletska nacija u Riju su bili Amerikanci s 13 zlata, deset srebra i devet bronci. Iza njih slijede Kenijci sa šest zlata, šest srebra i jednom broncom, te Jamajčani sa šest zlata, tri srebra i dvije bronce. Medalje u atletici ukupno su osvojile 42 zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

LJESTVICA OSVAJAČA ATLETSKIH ODLIČJA NA OI U RIO DE JANEIRU

ZEMLJA Z S B UK 1. SAD 13 10 9 32 2. Kenija 6 6 1 13 3. Jamajka 6 3 2 11 4. Kina 2 2 2 6 5. J.Afrika 2 2 0 4 6. V.Britanija 2 1 4 7 7. HRVATSKA 2 0 1 3 7. Njemačka 2 0 1 3 9. Etiopija 1 2 5 8 10.Kanada 1 1 4 6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo