'RAZMIŠLJAO SAM O SAMOUBOJSTVU': / Jedan od najvećih olimpijaca svih vremena šokirao svijet neočekivanim priznanjem

Image
Foto: AFP, MARTIN BUREAU
7.6.2017.
10:05
AFP, MARTIN BUREAU
VOYO logo

Šesterostruki olimpijski pobjednik i još trojica njegovih kolega iz američke reprezentacije tvrdili su da su opljačkani tijekom povratka iz noćnog izlaska u Olimpijsko selo. Lochte je ispričao kako su razbojnici zaustavili taksi u kojem su bili plivači, trojicu od njih su prisilili da legnu na tlo, a njemu osobno uperili pištolj u glavu te im nakon toga uzeli sav novac koji su imali.

'Bio sam najomraženiji čovjek na svijetu'

Međutim, nadzorne kamere su snimile plivače kako provaljuju u WC na benzinskoj crpki, a potom se sukobljavaju s vlasnikom koji je tražio da nadoknade štetu. Druge nadzorne kamere su, pak, uhvatile plivače kako se nasmijani vraćaju u Olimpijsko selo nakon ‘strašne pljačke’. Brazilska policija ustvrdila je kako je cijela priča o pljački izmišljena, a Lochte je nakon toga ostao bez niza sponzora. U konačnici je zbog laganja kažnjen s deset mjeseci zabrane nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon Rija sam vjerojatno bio najomraženiji čovjek na svijetu. U više sam navrata plakao i mislio kako bi bilo dobro da se nikad ne probudim", rekao je Lochte za ESPN, a na izravno pitanje je li razmišljao o samoubojstvu, odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam spreman odustati od života."

'Sve se događa s razlogom'

Danas je Lochte optimističan, očekuje dijete sa zaručnicom i koncentriran je na plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve se događa s razlogom. U sinu sam pronašao smisao života. Vatra je zapaljena i jača je nego ikad. Uzbuđen sam jer znam što će se dogoditi u Tokiju", zaključio je Amerikanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo