PRESUDIO IM UMOR: / Hrvatske reprezentativke platile danak teškoj pobjedi u ponedjeljak i ostale bez polufinala

Image

Mlade hrvatske rukometašice nisu se uspjele plasirati u polufinale svjetskog U-20 prvenstva u Rusiji nakon što su u četvrtfinalu natjecanja poražene od Rumunjske 20-21 (10-11).

12.7.2016.
22:26
VOYO logo

Igračice izbornika Silvija Ivandije odlično su odigrale prvih 20 minuta, a potom kao da su stale moguće i uslijed umora nakon odličnih igara u skupini te teškog dvoboja osmine finala protiv Mađarske nakon kojeg nisu imale dan odmora, time niti svježine za ovaj susret.

Najefikasnije igračice u hrvatskim redovima bile su Paula Posavec sa šest, te Stella Posavec s pet golova. Kod Rumunjki najefikasnija je bila Alina Ilie s osam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je vodila 5-1, 8-4, 9-5 i 10-6, nakon čega je uslijedila serija Rumunjki od pet uzastopnih pogodaka i odlazak na odmor s golom viška. Prednost su Rumunjke održavale u drugom dijelu kroz koji su bile u stalnom vodstvu, tek u dva navrata naše su igračice (18-19, 20-21), stigle do gola zaostatka. Snage za preokret nije bilo i igrat će Hrvatska sada razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta, a sljedeću utakmice u četvrtak s početkom u 14 sati protiv Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost nismo bili napadački kvalitetni. Napad nam je kroz cijelu utakmicu bio na lošoj razini i nismo uspjeli preokrenuti susret unatoč dobrom početku. Za to je djelomično kriv i umor jer smo jučer imali težak susret protiv Mađarske. No, sve u svemu vrlo smo zadovoljni učinjenim na SP-u. Mislim da smo generaciju vratili na pravi put i da mogu samo napredovati. Svi smo emotivno doživjeli ovaj poraz, ali treba skupiti glave jer nas čeka borba za plasman,'' kazao je Ivandija nakon poraza od Rumunjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo