Play ponuda

POVIJESNI DAN: / Najuspješniji hrvatski sportski kolektiv potpisao ugovor s trenerom kakav se rijetko viđa

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Jug CO u sezoni 2018/19. brani naslov prvaka Hrvatske, osvajača hrvatskog Kupa te prvaka Regionalne lige, kao i 4. mjesto u prošlogodišnjoj Ligi prvaka.

11.10.2018.
15:25
Nel Pavletic/PIXSELL
Play ponuda

VjekoslavKobešćak i Vaterpolski klub Jug CO produžili su suradnju na još sedam godina, točnije do 2025. godine, a Kobešćak će u tom razdoblju uz vođenje seniorske momčadi imati i odgovornost u radu s mlađim kategorijama, objavljeno je u četvrtak na klupskoj konferenciji za medije. Kobešćak je izjavio kako je u Jugu proveo tri prekrasne godine pa nije imao dvojbi o nastavku trenerske karijere na istom radnom mjestu.

"Klub mi je predstavio ideju da suradnja bude na duži niz godina. Prvo sam se začudio pa sam bio oprezan, jer treba izdržati toliko dugo razdoblje. Ali, kad znam da je ovo klub gdje su mogućnosti za uspjeh, stvaranje rezultata i igrača, a ponajprije za živjeti vaterpolo najbolji na svijetu, onda je odluka bila lagana", objasnio je svoju odluku Kobešćak. Novi dugogodišnji mandat smatra velikom odgovornosti.

Velika odgovornost

"Brojnost i stvaranje igrača su najvažniji ciljevi, a s tim će doći sve ostalo", dodao je Kobešćak.

Predsjednik Juga CO TomislavDumančić istaknuo je kako je klub u tom smislu osmislio posebne programe za rad s mlađim kategorijama te doveo nekoliko mlađih igrača na kojima gradi budućnost.

"Želimo zadržati što imamo, ali i napraviti iskorak kao predvodnik svjetskog vaterpola. Već smo u mlađe nade Juga upisali oko 40 djece, a idući fokus nam je razvijati ženski vaterpolo", napomenuo je Dumančić.

Kobešćak je zadovoljan s ovosezonskom momčadi, od koje očekuje da u novoj sezoni barem ponovi lanjski rezultat - osvojiti sve domaće trofeje i dobro se predstaviti na završnom turniru Lige prvaka.

"Naravno da se nadamo i nečemu više. Ambicije su veće barem za jedan posto. Mi smo i lani ispunili sve ciljeve, ali tražim da igra bude još bolja. Ako budemo mogli računati na Sandra Sukna, onda te ambicije možemo revidirati", procijenio je Kobešćak.

Budućnost Juga

Kobešćak tri mlada nova igrača (Grk Alexandros Papanastasiou, Rus Danil Merkulov i Splićanin Marin Tomasović) te povratnika iz Španjolske Tonija Popadića vidi kao budućnost Juga, a kroz Regionalnu ligu iz Juga žele promovirati desetak novih mlađih igrača.

"Imamo jasan smjer i ideju da Jug u idućim sezonama bude plivački jaka momčad koja igra moderan vaterpolo, s igračima koji mogu pokriti nekoliko pozicija. Kvalitete i talenta ne nedostaje. Od onih koji izlaze iz juniorskog staža očekujem da postanu članovi udarne postave, a od nekih da se nametnu za budućnost", ocijenio je Kobešćak.

Jug CO sezonu 2018/19. otvara u Gružu u subotu kada u 1. kolu Regionalne vaterpolske lige dočekuje Šabac, a potom im u srijedu 17. listopada slijedi gostovanje u Berlinu, gdje će odigrati utakmicu 1. kola B skupine Lige prvaka protiv Spandau 04.

"Skupina nam nije lagana i ima svojih izazova jer će povratnici u Ligu prvaka Mladost i splitski Jadran biti gladni izazova, ali smo sve u svemu zadovoljni. S obzirom da je Hannover domaćin završnog turnira, očekujem da budemo među tri kluba koja će ostvariti plasman na Final 8", izjavio je trener Kobešćak.

Teška sezone

Novi Jugov kapetan Xavi Garcia istaknuo je kako je za uspješan rezultat bitna dobra atmosfera, a zbog promjena u momčadi očekuje određene promjene u igri.

"Brza smo ekipa i moramo dobro plivati. Stigli su novi igrači i treba nam vremena, još treninga i uigravanja. Brzo ćemo pronaći igru kakvu želimo", izjavio je Garcia i dodao kako je dobro za hrvatski vaterpolo što opet ima tri predstavnika u Ligi prvaka.

"Neće nam biti lako jer i Mladost i Jadran su se pojačali. Spandau ima istu ekipu kao lani i bit će teško s njima otvoriti europsku sezonu. Ali mi smo Jug i uvijek idemo na pobjedu. Protiv Šabca ćemo još isprobati neke opcije", zaključio je Garcia.

Play ponuda
Play ponuda