OSTAVILI I SRCE I DUŠU NA TERENU: / Novi Zeland izborio finale i stigao do još jednog rekorda

Image
Foto: AFP, GIANLUIGI GUERCIA

Ragbijaši Novog Zelanda postali su u subotu prvi finalisti 8. Svjetskog prvenstva nakon što su u neizvjesnom polufinalu svladali reprezentaciju Južnoafričke Republike s 20:18 (7:12).

24.10.2015.
20:06
AFP, GIANLUIGI GUERCIA
VOYO logo

Južnoafrikanci su ostavili sve što su imali, i srce i dušu na travi londonskog ragbijaškog hrama Twickenhama, na kojem se okupilo 80.090 gledatelja, ne bi li zaustavili "All Blacksa" u pokušaju obrane naslova osvojenog prije četiri godine na Novom Zelandu.

Njihova požrtvovna i strpljiva igra donijela im je prednost u prvom poluvremenu (12:7), u kojem je Handre Pollard realizirao sva četiri kaznena udarca, a Novozelanđani su do svojih bodova došli polaganjem Jeromea Kaina i uspješnim pretvaranjem Dana Cartera, iako je u prvom pokušaju promašio. No, suci su mu dali još jednu priliku, jer su procijenili da je kod prvog Carterova pokušaja Habana prije vremena krenuo prema otvaraču 'All Blacksa'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, REMY GABALDA
Image
Foto: AFP, REMY GABALDA

Drugo poluvrijeme otvorili serijom 10-0

Novi Zeland je drugo poluvrijeme otvorio serijom 10:0. Prvo je Carter 'drop golom' smanjio na 10:12, a potom je Barrett, nekoliko minuta nakon što je ušao u igru, polaganjem donio prednost 'All Blacksima' (15:12). Pretvaranjem iz teške pozicije prednost Novog Zelanda povećao je Carter (17:12). U 58. minuti Pollard je realizirao još jedan kazneni udarac za 15:17, a dvije minute poslije Dan Carter je uzvratio na drugoj strani i vratio Novom Zelandu prednost od pet bodova (20-15).

Carter je tim pogotkom postao i rekorder 'All Blacksa' po broju poena (172) na svjetskim prvenstvima, prestigavši Granta Foxa (170). Do kraja utakmice 'Springboksi' su uspjeli još samo jednom pogoditi iz kaznenog udarca kojeg je u 69. minuti realizirao Lambie, zamjena za ozlijeđenog Pollarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaju veliki cilj

U posljednjih 11 minuta dvoboja nijedna reprezentacija nije upisala poene pa su ragbijaši Novog Zelanda stigli do još jednog rekorda - postali su prva reprezentacija koja je na svjetskim prvenstvima nanizala 13 pobjeda. No, pred njima je konačni cilj: postati prva reprezentacija koja će obraniti naslov.

Protiv koga će 'All Blacksi' 31. listopada na Twickenhamu loviti svoj drugi uzastopni trofej Webba Ellisa, a treći ukupno, saznat ćemo u nedjelju (17 sati), kad je na istom mjestu na rasporedu drugo polufinale u kojem se sastaju Australija i Argentina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo