Oduševljene cure su rekle svoje: 'Ona ima sve!'

29.12.2011.
15:49
VOYO logo

Za aktualnu pobjednicu Svjetskog kupa Njemicu Mariju Hoefl-Riesch Sljeme je posebna utrka Svjetskog kupa zbog publike koja uživa u skijanju.

"Publika je na Sljemenu sjajna, bučna i s oduševljenjem dočekuje sve skijašice i skijaše. Sviđa mi se i staza na Sljemenu, svake je godine to veliki skijaški događaj", ističe Riesch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezina najveća konkurentica i prijateljica Amerikanka Lindsey Vonn također voli dolaziti u Zagreb.

"Na Sljeme uvijek dolazi jako puno ljudi, a i staza je među najboljim slalomskim stazama u Svjetskom kupu. Znam da je zagrebačka publika jako glasna i voljela bih kad bi za mene navijali onako bučno kako to znaju", poručila je Lindsey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenki Tini Maze Sljeme je jedna od od najdražih, ali i najzahtjevnijih utrka.

"Sljemenski je slalom jako dugačak, zato traži dobru pripremu i koncentraciju. To je i jedna od najbolje organiziranih utrka Svjetskog kupa, koja privlači najviše publike u ženskoj konkurenciji Svjetskog kupa", kaže Tina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I najbolja svjetska slalomašica Austrijanka Marlies Schild pamti Zagreb po velikom broju gledatelja i jako dobro pripremljenoj stazi:

"Staza na Sljemenu ima sve, i ravne i strme dijelove, zato je uvijek tako zanimljiva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marlies je trostruka pobjednica i aktualna snježna kraljica Sljemena, a kako je i ove sezone u sjajnoj formi, nada se ponovnom osvajanju trofeja.

"Bit će teško, ali svakako ću se potruditi obraniti naslov", najavljuje trenutačno najbolja austrijska skijašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finkinja Tanja Poutiainen na Sljemenu je dvaput pobjeđivala, zadnji put prije četiri godine.

"Sljeme je uvijek bila sretna staza za mene, odlično pripremljena, zato se veselim ponovnom nastupu. Dodatna je atrakcija noćna utrka, a i gledatelji su blizu staze, što stvara posebnu atmosferu", istaknula je Tanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovakinja Veronika Zuzulova nada se da će je hrvatska publika posvojiti, s obzirom na to da ove godine nema hrvatskih skijašica u sljemenskom slalomu.

"Za mene je u Zagrebu sve stalno najbolje i ove se godine nadam da će publika navijati za mene, kao da sam domaća", poručuje najbolja slovačka skijašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje ovogodišnje utrke slalomske utrke na Sljemenu ponovno će biti noćne. Start prve vožnje ženskog slaloma je 3. siječnja u 15 sati, a druge vožnje u 18 sati. Start prve vožnje muškog slaloma je 5. siječnja u 14.30, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomaša počinje u 17.30 sati.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo