Odbojka dobija nova pravila

Svetska odbojkaška federacija približava pravila odbojci na pesku

29.5.2013.
15:42
VOYO logo

Administrativni odbor Svetske odbojkaške federacije (FIVB) odlučio je da Evropska liga bude test takmičenje za nova pravila.

Odbor je istakao da je cilj promene pravila približavanje odbojke - odbojci na pesku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evropska liga će se ove godine igrati po novom sistemu, svaki set trajaće do 21 poena, osim petog seta, koji će se igrati, kao i do sada, do 15 poena.

Tokom setova biće samo jedan tehnički tajm - aut i to kada jedna od ekipa osvoji 12 poena, osim u petom setu, gde nema tehnickog tajm - auta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu predloga "Specijalne radne grupe" FIVB, promenjen je i period izmedju završetka jednog i početka drugog poena. Naime, prvi sudija ima obavezu da proveri da li su ekipe spremne za igru i da li server ima loptu, i to mora da uradi najduže 10 sekundi po završetku prethodnog poena. Takodje, server će u Evropskoj ligi imati pet sekundi za servis, umesto dosadašnjih osam.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, trostruki pobednik Evropske lige, osvajač bronzane medalje sa prošlogodišnjeg takmicenja i aktuelni prvak Evrope, igraće u B grupi sa Belgijom, Nemačkom i Izraelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U A grupi će igrati Turska, Bugarska, Rumunija i Madjarska. Plasman na završni turnir u Bugarskoj 13. i 14. jula, pored domaćina, izboriće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija, prenosi Tanjug.

Finalisti petog izdanja Evropske lige izboriće učešće na Gran Priju 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo