OVO ĆE SE PAMTITI / Nevjerojatna Anželika Sidorova postala četvrta žena u povijesti koja je preskočila pet metara

Image
Foto: Profimedia

Sidorova preskočila pet metara

9.9.2021.
23:01
Profimedia
VOYO logo

Drugog dana finala atletske "Dijamantne lige" u Zurichu ostvareno je nekoliko vrhunskih rezultata, a u obje konkurencije istaknuli su se motkaši.

Image
DIJAMANTNA LIGA /

Perković do drugog mjesta najboljim hicem u šestoj seriji, pobjeda Allman: Tolj šesta u Zurichu

Image
DIJAMANTNA LIGA /

Perković do drugog mjesta najboljim hicem u šestoj seriji, pobjeda Allman: Tolj šesta u Zurichu

Za čak šest centimetara popravila osobni rekord

U natjecanju skakačica s motkom pobijedila je svjetska prvakinja i olimpijska doprvakinja Ruskinja Anželika Sidorova s preskočenih 5,01 metara čime je za čak šest centimetara popravila osobni rekord te postala četvrta žena u povijesti koja je preskočila pet metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nje to je uspjelo tek svjetskoj rekorderki Ruskinji Jeleni Isinbajevoj (5,06m) te Amerikankama Sandi Morris (5,00m) i Jennifer Suhr (5,03m).

Christine Mboma slavila na 200 metara

Kod motkaša najbolji je bio Šveđanin Armand Duplantis kojemu je za pobjedu bilo potrebno preskočiti 6,06m. Nakon toga je Duplantis podigao letvicu i na visinu svjetskog rekord od 6,19m, ali niti jedan od tri pokušaja nije bio uspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senzacionalna je bila 18-godišnja Namibijka Christine Mboma koja je slavila na 200 metara s novim svjetskim juniorskim rekordom, ali ujedno i afričkim rekordom od 21.78 sekundi, afrički rekord ostvarila je i Nigerijka Tobi Amusan na 100 metara s preponama sa 12.42. Sjajna jamajčanska sprinterica Elaine Thompson-Herrah odličnu je sezonu okrunila pobjedom u "Dijamantnoj ligi" na 100 metara sa 10.65.

Nova svjetska rekorderka, a ujedno i olimpijska pobjednica i svjetska prvaki nja u troskoku, Venezuelanka Yulimar Rojas bila je najbolja i u Zurichu i to s odličnim skokom od 15.48 metara što je za samo 19 centimetara slabije od svjetskog rekorda kojega je postavila na nedavnim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fred Kerley najbrži na 100 metara

Kod atletičara je u utrci na 100 metara najbrži bio Amerikanac Fred Kerley sa 9.87 sekundi, dvije stotinke ispred drugog Kanađanina Andrea De Grassea.

U bacanju diska nastupile su i dvije hrvatske predstavnice, Sandra Perković je hicem od 67.22m zauzela drugo mjesto iza Amerikanke Valarie Allman sa 69.20, dok je Marija Tolj sa 57.79m bila šesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo