ČESTITKE

NAKLON DO PODA: Zlatni hrvatski olimpijac ostvario još jedan uspjeh za pamćenje

Drugu godinu zaredom hrvatski strijelac Giovanni Cernogoraz osvojio je Svjetski kup u trapu, pobijedivši u subotu u završnom natjecanju održanom u Rimu.

Za pobjedu u Rimu i za drugi uzastopni trijumf u Svjetskom kupu olimpijski pobjednik iz Londona 2012. u finalu je nadmašio aktualnog svjetskog prvaka, Slovaka Erika Vargu. U polufinalu su obojica pogodili 14 od 15 meta, dok su preostala četiri polufinalista, među njima i olimpijski pobjednik Josip Glasnović, imali 13 pogodaka. U raspucavanju je Glasnović imao jedan pogodak, a Poljak Kowalczyk i Španjolac Bailon po dva pa su njih dvojica ušli u borbu za broncu, a naš zlatni olimpijac morao se zadovoljiti petim mjestom.

Sljedeći cilj – OI 2020.

Giovannni Cernogoraz je finale odradio bez promašaja, Varga je promašio drugog od 15 ‘goluba’ i taj mu je promašaj donio srebro.

“Prošle sam godine osvojio Svjetski kup i sjajno je što sam ‘globus’ zadržao i ove godine. Ovo je lijep završetak sezone, nakon razočaravajućeg rezultata na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Ova pobjeda mi daje novi motiv. Veselim se sljedećoj sezoni. Moj sljedeći cilj je kvalificirati se za Olimpijske igre u Tokiju”, izjavio je Cernogoraz nakon subotnjeg slavlja u Rimu.

Broncu je na kraju osvojio Španjolac Bailon s 11 pogodaka, dok je Kowalczyk pogodio 10 meta u borbi za treće mjesto na završnom natjecanju u 2016. godini. Sezona Svjetskog kupa sljedeće će godine započeti natjecanjem u New Delhiju od 22. veljače do 4. ožujka.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr