NAJVEĆA SVIH VREMENA ZAVRŠAVA KARIJERU: / Skijanje nakon nje više neće biti isto; 'Ne mogu više, tijelo mi vrišti da stanem'

Image
Foto: AFP

Lindsey Vonn objavila kako će po završetku ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva završiti karijeru

1.2.2019.
18:33
AFP
VOYO logo

Američka skijašica, 34-godišnja Lindsey Vonn objavila je u petak kako će po završetku ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Areu, koje će se održati od 5. do 17. veljače, okončati svoju karijeru zbog brojnih ozljeda koje su joj uništile tijelo.

Image
VONN VRUĆOM FOTKOM IZAZVALA LAVINU KOMENTARA: /

'Ne bih htio ispasti seksist, ali tvoja guza...'

Image
VONN VRUĆOM FOTKOM IZAZVALA LAVINU KOMENTARA: /

'Ne bih htio ispasti seksist, ali tvoja guza...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne mogu nastaviti sa skijaškim utrkama'

"Prihvatila sam činjenicu kako ne mogu nastaviti sa skijaškim utrkama. Nastupit ću u spustu i superveleslalomu u Areu i to će biti moje posljednje dvije utrke u karijeri. Tijekom čitave karijere sam davala svoj maksimum u utrkama i to mi je donijelo brojne pobjede, ali i teške padove.

Image
Image

(FILES) In this file photo taken on February 21, 2018 Third place USA's Lindsey Vonn smiles during the victory ceremony of the women's Downhill at the Jeongseon Alpine Center during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games on February 21, 2018 in Pyeongchang. - Lindsey Vonn announced on February 1, 2019 that she will retire from alpine skiing after the upcoming world championships, which start on February 5, after an illustrious 19-year career. (Photo by Vincent AMALVY / AFP)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moj pad u Lake Louiseu prošle sezone bio je mnogo bolniji no što sam htjela priznati, ali htjela samo osvojiti medalju na Igrama u Pjongčangu u spomen na pokojnog djeda. Prošlog sam se proljeća morala podvrgnuti još jednoj operaciji koljena zbog koje više ne mogu ulaziti u zavoje onako kako sam prije mogla. Moje se tijelo više ne može u potpunosti oporaviti i stoga nisam u mogućnosti imati posljednju sezonu onakovom kakvu sam sanjala. Moje tijelo vrišti da stanem i vrijeme je da ga poslušam", objavila je Vonn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogata i uspješna karijera

Vonn je tijekom bogate i uspješne karijere ostvarila 82 pobjede u Svjetskom kupu čime je najuspješnija skijašica svih vremena, a samo su joj četiri pobjede nedostajale da dostigne rekord legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te 82 pobjede osigurale su joj četiri Velika kristalna globusa namijenjena ukupnoj pobjednici Svjetskog kupa te još 16 malih globusa za najbolju skijašicu sezone u pojedinoj disciplini. Usto je osvojila i tri olimpijske medalje, zlato u spustu u Vancouveru 2010. te još dvije bronce u superveleslalomu 2010. i spustu 2018., dok je na svjetskim prvenstvima osvojila dva zlata, tri srebra i dvije bronce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo