Najmračnija hokejska priča: Silovao vlastite igrače!

8.12.2011.
13:35
VOYO logo

Radi se o slučaju koji označava novo poglavlje u jednoj od najmračnijih priča kanadskog hokeja ikada! U sudnici u Winnipegu, James se izjasnio krivim putem video-veze iz Montreala. Osramoćeni trener bio je suočen s devet optužnica za seksualno zlostavljanje trojice svojih igrača u razdoblju od 1979. do 1994. godine. Priznao je krivicu zlostavljanja samo za dvojicu igrača.

Poznato je da je Theoren Fleury jedan od trojice igrača za koje se teretio James, no sud je zabranio objavljivanje imena zlostavljanih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James, koji je uz jamčevinu bio na slobodi gotovo godinu dana, te živi u Montrealu, pojavit će se na izricanju presude u Winnipegu u veljači iduće godine.

Radi se o juniorskom hokejskom treneru koji je već odslužio tri i pol godine zatvora zbog zlostavljanja drugih bivših igrača koje je vodio, uključujući još jednu NHL zvijezdu, Sheldona Kennedyja. Posljednje optužnice bile su podignute nakon što je Fleury objavio svoju autobiografiju 'Playing With Fire', u kojoj je opisao kakva je zlostavljanja trpio od svog trenera iz dječačkih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fleury je u knjizi objasnio kako ga je James regrutirao s 13 godina kako bi igrao u Winnipegu te opisao kako ga je James milovao ili obavljao oralni seks. Fleury je tada (i dugo nakon toga) šutio o tome, jer mu je trener zaprijetio da bi mu mogao rasplinuti dječačke snove o igranju u NHL ligi jednoga dana.

Fleury je opisao kako je James Kennedyja i njega vodio u Disneyland, gdje ih je u motelskoj sobi naizmjence zlostavljao. Kasnije je James priznao krivicu za slučaj Kennedy 1997. godine, ali je Fleury šutio o tome sve do 2009. godine!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo