LEGENDA BARAKUDA OSVRNULA SE NA NESRETAN PORAZ PROTIV RUSA: / 'Loše reagiramo u stresu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska je kolo prije kraja grupne faze na drugom mjestu sa šest bodova, dok ih vodeća Rusija ima sedam

17.2.2021.
18:17
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski vaterpolisti u srijedu su poraženi od Rusije s 13:14 u dvoboju 4. kola skupine B olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Rotterdamu, čime su pali na drugo mjesto kolo prije kraja grupne faze natjecanja.

"Osim gorkog okusa, nasreću, ova utakmica nema prevelik značaj za daljnji tijek natjecanja. Kako stvari stoje, imat ćemo nešto težeg protivnika u četvrtfinalu, međutim to su nijanse", izjavio je nakon prvog poraza u Nizozemskoj pomoćni trener hrvatske reprezentacije Mile Smodlaka te istaknuo najveći problem s kojim su naši vaterpolisti suočeni:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što nas brine su padovi u našoj igri. Teško se prilagođavamo na ovakav kriterij suđenja, no jednostavno se tome moramo prilagoditi kako nas takve situacije ne bi dovodile do stresa u kojem loše reagiramo. Još kada se uz to veže činjenica da propustimo iskoristiti nekoliko stopostotnih prilika, dovedemo se u situaciju da dobivenu utakmicu na kraju izgubimo."

Image
HRVATSKI VATERPOLISTI IZGUBILI OD RUSA U KONTROVERZNOJ ZAVRŠNICI: /

Suci poništili gol sa sirenom, izbornik izgubio živce

Image
HRVATSKI VATERPOLISTI IZGUBILI OD RUSA U KONTROVERZNOJ ZAVRŠNICI: /

Suci poništili gol sa sirenom, izbornik izgubio živce

'Glave gore'

Najbolji strijelac Hrvatske na utakmici protiv Rusije bio je Loren Fatović s četiri pogotka, a centar Luka Lončar je bio u skupini sedmorice igrača koji su postigli po jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teška utakmica koju smo velikom većinom igrali s igračem manje. Tri četvrtine utakmice kontrolirali smo rezultat i tek u četvrtoj izgubili vodstvo. Nažalost, izgubili smo utakmicu koju smo mogli dobiti. No glave gore, koncentrirat ćemo se na sutrašnju utakmicu s Nijemcima i potom suparnike koji nas očekuju u četvrtfinalu", izjavio je Lončar.

Hrvatska je kolo prije kraja grupne faze na drugom mjestu sa šest bodova, dok ih vodeća Rusija ima sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske vaterpoliste u četvrtak (19 sati) čeka dvoboj protiv Njemačke koja je izgubila sve četiri utakmice, a time i izglede za plasman u četvrtfinale. Rusija će u zadnjem kolu igrati protiv Nizozemske koja je u tri utakmice sakupila četiri boda.

U slučaju očekivane pobjede Hrvatske, Rusija će morati osvojiti barem bod u dvoboju s Nizozemcima kako bi ostala na prvom mjestu u skupini B. U slučaju pobjede Nizozemaca, Hrvatska bi završila na prvom mjestu i u četvrtfinalu igrala protiv četvrtoplasirane reprezentacije u skupini A, a to će najvjerojatnije biti Kanada. Bude li Hrvatska na kraju druga u skupini B, onda će za suparnika u četvrtfinalu najvjerojatnije imati reprezentaciju Gruzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo