Kostelić priznao: 'Ovako se ne mogu natjecati s drugima!'

Iako se održava ženska utrka slaloma na Sljemenu, pažnja hrvatske javnosti je ipak više usmjerena na nedjelju kada će nastupiti Ivica Kostelić.

4.1.2013.
17:04
VOYO logo

"Nama je cilj da se do kraja sezone borimo za startne pozicije, za ostanak u grupi u slalomu i mogući proboj natrag u grupu u veleslalomu, možda ulazak među 30 u superveleslalomu. Sve ovisi, naravno, o mogućnostima, ali dulja pauza za sada nam nije opcija", rekao je Kostelić pred kojim je jedna od najvažnijih utrka sezone. Iako je pritisak ove godine nešto manji jer je cijela javnost svjesna zdravstvenih problema koje Kostelić ima i zbog kojih je teško očekivati vrhunski rezultat, domaća utrka je za najboljeg našeg skijaša ipak nešto posebno.

"Sljeme je posebna utrka za nas i vjerujem za sve naše skijanje i sigurno da nam je to utrka na kojoj dajemo koji postotak više nego na ostalim utrkama", istaknuo je Kostelić koji se okušao i u ulozi prognozera te je naglasio koga smatra favoritima za pobjedu na Sljemenu. "Sljeme ponekad čudi čak i iznenađenje. Tu su standardni Hirscher, Pinturault, Myhrer, Byggmark. Onom kome bi sljemenska staza mogla odgovarati je Razzoli, a možda i neki drugi Talijani. Felix Neureuther je u odličnoj formi, tako da ima tu nekoliko imena koja bi se mogla nazvati top favoritima", istaknuo je Kostelić koji je ipak kao najveće favorite izdvaja Hirschera, Pinturaulta i Neureuthera. http://www.youtube.com/embed/n1v4BjBWd_M

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih se dana u hrvatskoj javnosti često spominjala budućnost sljemenske utrke, pogotovo kada Ivica prestane s aktivnim skijanjem. 'Profesor' ne smatra da bi trebalo biti problema s opstankom Snježne kraljice.

"Utrka na Sljemenu se etablirala kroz nekoliko godina kao jedna od najboljih u Svjetskom kupu. To je jedan od razloga zašto možemo s optimizmom gledati na tu utrku i u budućnosti. Koliko će biti nabrijana atmosfera oko utrke kada više nećemo imati top favorita, to je drugo pitanje, ali utrka kao sama mislim da će preživjeti jer ona ima svoj imidž u Svjetskom kupu", rekao je Kostelić koji je istaknuo da hrvatsko skijanje ima dovoljno mladih skijaša koji bi jednog dana mogli igrati značajniju ulogu u Svjetskom kupu. Istok Rodeš i Filip Zubčić, uz njega će u nedjelju braniti hrvatske boje na Sljemenu. "Moja je želja da skijam i dalje u svim disciplinama jer me to puno više veseli nego ponavljanje jednog te istog. Poslije sezone će nastupiti vrijeme u kojem ćemo morati donijeti neke odluke u vezi budućnosti jer stanje kakvo je bilo posljednjih mjesec dana je bilo takvo da mi omogućava nekakvih 70-80%. U takvom stanju se ne možeš natjecati s drugima koji daju više od 100%", zaključio je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo