Kolašinac: U atletici se ne peva himna!

Diplomatski odgovor

5.3.2013.
16:07
VOYO logo

Srpski atletičar Asmir Kolašinac, koji je pre nekoliko dana na dvoranskom prvenstvu Evrope u Geteborgu osvojio zlatnu medalju u bacanju kugle, najavio je danas da će mu sledeće odličje biti sa Svetskog šampionata i izrazio nadu da će na Olimpijskim igrama 2016. godine u Riju takođe moći da se bori za sam vrh.

- Ovo je istorijski trenutak za mene, Atletski savez Srbije i srpski sport. Ponosan sam jer sam ispunio ono što sam obećao - zlato na EP, a tvrdim vam da će i moje sledeće obećanje biti ispunjeno - osvajanje svetske medalje - rekao je Kolašinac na konferenciji za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi evropski šampion takođe se osvrnuo i na medijske napise o ogrtanju bošnjačkom zastavom nakon uspeha.

- Iskoristio bih ovu priliku da naglasim da se u medijima podigla nepotrebna prašina vezana za zastave koje sam nosio nakon osvojene medalje. U toj euforiji prišao sam svom treneru i uzeo zastavu Srbije, pored su bili moji navijači i rodbina, koji su mi vezali zastavu moje bošnjačke manjine oko struka. To je sve trajalo ne duže od pet sekundi i ja sam otrčao sa zastavom svoje zemlje Srbije da proslavim pobedu. Napominjem da ja bacam za svoju zemlju Srbiju i moji su snovi da osvajam zlatne medalje za tu zemlju - izjavio je Kolašinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je objasnio i zašto na ceremoniji uručivanja medalje nije pevao himnu "Bože pravde".

- Nijednom nisam rekao da neću da pevam himnu. Kod nas u atletici prosto nije običaj da se peva, himna se poštuje, sluša u stavu mirno i u njoj se uživa - konstatovao je evropski šampion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo