Play ponuda

KAKAV POTEZ SVJETSKOG PRVAKA: / Ogier pozvao na večeru čovjeka s kojim se sudario; 'Dečko je relijaš i voli utrke'

25.4.2021.
15:39
Play ponuda

Aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) pobijedio je u nedjelju u prvom izdanju Croatia Rallyja, trećem natjecanju Svjetskog prvenstva u reliju. Uoči posljednjeg brzinca Velšanin Elfyn Evans (Toyota) je imao 3.9 sekunde prednosti u odnosu na Ogiera, ali je na zadnjem zavoju relija pogriješio i izgubio pobjedu za samo šest desetinki, a Ogier je došao do 51. trijumfa u karijeri.

Image
NOVI VIDEO TRENUTKA ZAGREBAČKOG LUDILA RELI PRVAKA: /

Skrivio nesreću, pa autom doslovno izgurao policajca, evo što kažu u MUP-u

Image
NOVI VIDEO TRENUTKA ZAGREBAČKOG LUDILA RELI PRVAKA: /

Skrivio nesreću, pa autom doslovno izgurao policajca, evo što kažu u MUP-u

shimmer fallback
shimmer fallback

Ogier je na putu do današnjeg prvog brzinca imao manju prometnu nesreću na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik. Svjetski prvak se kretao prema istoku, a onda se pokušao prestrojiti u desnu traku i tada je na njega naletio osobni automobil, koji je udario u stražnji dio Ogierove Toyote.

"Sebastisan je imao prometnu nesreću. Nakon toga pozvao je na večeru onog drugog unesrećenog. Kazao je taj dečko da je relijaš i da voli utrke tako da je sav sretan da je na taj način upoznao Ogiera", rekao je za HTV nakon završetka relija predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

Ogier je bio vodeći nakon prva dva dana relija, odnosno nakon 16 od 20 predviđenih brzinskih ispita. U nedjelju, posljednji dan, ušao je sa 6.9 sekundi prednosti pred momčadskim kolegom Britancem Elfynom Evansom, te 10.4 sekundi ispred Belgijca Thierrya Neuvillea (Hyundai).

Posljednji dan Croatia Rallyja krenuo je 17. brzinskim ispitom Bliznec - Pila (25.2 km), a briljirao je Evans, koji je bio najbrži na 17. i 18. brzincu, dok je na predzadnjem brzinskom ispitu najbolje vrijeme imao Thierry Neuville.

Zadnji brzinac (Zagorska Sela - Kumrovec, 14.09 km) je tzv. "power stage" na kojem su vozačima na raspolaganju dodatni bodovi za Svjetsko prvenstvo. Uoči njega vodio je Elfyn Evans, na drugom mjestu je bio Ogier sa 3.9 sekunde zaostatka, dok je treći bio Neuville sa 8.0 sekundi slabijim vremenom. No, na zadnjem brzincu najbrži je bio Ogier i za 4.5 sekunde nadmašio je Evansa.

Play ponuda
Play ponuda