PROPUSTILI VODSTVO /

Još jedan klub ostao bez plasmana u LP-u: Hrvatska će imati samo jednog predstavnika

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Zagrebačka Mladost je odlučujućem susretu kvalifikacijskog turnira u Kragujevcu izgubila od Radničkog sa 8-9

15.9.2024.
21:55
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

Vaterpolisti Mladosti i Jug Adriatic osiguranja ostali su bez plasmana u Ligu prvaka, pa će jedini hrvatski predstavnik u elitnom natjecanju biti splitski Jadran.

Image
PRAVA ŠTETA /

Hrvatski klub nakon 20 godina neće igrati u Ligi prvaka: Izbacili ih Crnogorci

Image
PRAVA ŠTETA /

Hrvatski klub nakon 20 godina neće igrati u Ligi prvaka: Izbacili ih Crnogorci

Zagrebačka Mladost je odlučujućem susretu kvalifikacijskog turnira u Kragujevcu izgubila od Radničkog sa 8-9 premda je sredinom treće četvrtine vodila sa 8-3. "Žapci" su na koncu osvojili treće mjesto u skupini. Podsjetimo, samo je prva pozicija vodila u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je mađarski BVSC Zuglo pobijedio Vouliagmeni sa 17-9, zagrebačkom sastavu je u zadnjem kolu trebala pobjeda protiv domaćina od dva gola razlike kako bi dohvatio "jedinicu", dok je Radničkom igrala bilo kakva pobjeda.

Mladost je sjajno ušla u susret. Nakon prve četvrtine je vodila sa 2-0, sredinom druge dionice imala je 4-0, da bi na poluvremenu bilo 5-1. Zagrebački sastav je nakon četiri minute treće dionice imao i velikih +5 (8-3). U tim se trenucima činilo kako će Mladost mirno privesti susret kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, dogodio se veliki obrat. Do kraja trećeg perioda Radnički je s dva gola u nizu smanjio na 5-8, a potom u zadnjoj četvrtini serijom 4-0 stigao do prednosti 9-8 tri minute prije kraja. Radnički je tom periodu napravio nevjerojatnih 6-0. U posljednje tri minute nije bilo golova i domaćin je obranio prednost.

Radnički je do velike pobjede predvodio Nikola Jakšić sa četiri gola, dok je Radomir Drašović zabio dva gola. Kod Mladosti po dva gola zabili Franko Lazić i Ante Vukičević.

Radnički je na koncu osvojio prvo mjesto s devet bodova, BVSC ima šest, Mladost je treća s tri boda, a na začelju je Vouliagmeni bez bodova.

"Žapci" će svoj europski put ove sezone nastaviti kvalifikacijama u Eurokupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kvalifikacijama Eurokupa igrat će i Jug AO koji je na kvalifikacijskom turniru u Dubrovniku bio drugi.

U posljednjem kolu dubrovačkog turnira, Jadran iz Herceg Novog je pobijedio Barcelonu 14-10 potvrdivši prvo mjesto u skupini koje vodi u elitni rang natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadran je tako okončao natjecanje sa četiri pobjede i razlikom pogodaka 78-33.

Nakon što je Jug u petak izgubio od Jadrana sa 12-14, Dubrovčani su u zadnjem kolu priželjkivali Jadranov kiks i slavlje Barcelone, ali to se nije dogodilo. Momčad iz Herceg Novog je mirno odradila posao osvojivši bodove.

Dubrovčani su u zadnjem kolu zaključili turnir pobjedom 24-1 protiv Banja Luke.

Stjepan Brajović je zabio pet, a Mauro Prkoča i Ivuša Burđelez po četiri gola. Jedini pogodak na suprotnoj strani postigao je Srđan Stevandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadran HN je prvi sa 12 bodova, Jug AO na drugoj poziciji ima 9 bodova, Barcelona 6, Dinamo Bukurešt tri boda, a Banja Luka je ostala bez bodova.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo