NIJE ZA ONE SLABIJEG ŽELUCA / Uznemirujući sadržaj: Jedan od najboljih skijaša objavio fotografije rasparane noge nakon teškog pada

Image

Kilde je u padu teško ozlijedio mišić lista jer je zaštitna ograda u koju se nabio duboko zarezala mišić. Na svom Instagramu je objavio kako je to izgledalo tik po dolasku u bolnicu

29.1.2024.
13:41
VOYO logo

Kada je Alexander Aamodt Kilde pao tijekom spusta u Wengenu 13. siječnja cijelo skijalište je utihnulo. Norvežanin je pokušavao 'uhvatiti' vodećeg Marca Odermatta, ali je nesretno pao pred samim ciljem. Izgubio je kontrolu, počeo padati na lijevu stranu, a zatim se nezaustavljivo počeo kotrljati stazom. Udario je u zaštitnu ogradu, koja je amortizirala njegov pad, ali nastavio se kotrljati stazom, a njegovo tijelo izgledalo je nepomično. 

Image
PREVEZENA U BOLNICU /

Zbog nemogućih uvjeta utrka trajala tri sata: Vidjeli smo i težak pad zbog čega je na stazu morao helikopter

Image
PREVEZENA U BOLNICU /

Zbog nemogućih uvjeta utrka trajala tri sata: Vidjeli smo i težak pad zbog čega je na stazu morao helikopter

Prvak Svjetskog kupa 2020. godine i vlasnik dva mala globusa u spustu i dva globusa u superveleslalomu helikopterom je prevezen u obližnju bolnicu, a sada se prvi put oglasio o teškoj ozljedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kilde je ranije u karijeri već prošao jednu tešku ozljedu kada je potrgao prednje križne ligamente koljena, ali kaže kako je bol koju je osjetio nakon ove operacije ramena najgora koju je osjetio u životu.

"Moram uživati u ovoj izazovnoj fazi koliko je to moguće. Evo kako napreduje moj oporavak. U prvom tjednu oporavka sam samo jednom pokušao otići na zahod. Srušio sam se... Uzimam tablete protiv bolova svakog sata, helikopterom su me preveli iz bolnice u Bernu u Innsbrucku, tako da sam sada bliže kući. Operirao sam rame, na kraju je operacija bila puno opsežnija od dva ligamenta. Morao sam popraviti čitavo rame. Nakon operacije sam osjetio najgoru bol koju nisam ikad osjetio, a zatim sam imao i napad panike zbog antibiotika koje sam koristio zbog tegoba", otkrio je Norvežanin probleme kroz koje je prošao prvi tjedan oporavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U drugom sam tjednu uspio sjediti uspravno više od deset minuta bez da bih se srušio. Prvi put u dva tjedna sam izašao van, spremam se za sedam tjedana u kolicima i provodio kvalitetno vrijeme s roditeljima. Čuo sam se putem videopoziva s Mikaelom Shiffrin. Probao sam neke nove tablete protiv bolova koje su mi odmah olakšale bol u nozi i napetost u ostatku tijela. Odmah sam osjetio olakšanje. Nakon dva tjedna sam se i prvi put otuširao i otišao kući", optimistično je dodao Kilde.

IZNIMNO UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE

Kilde je u padu teško ozlijedio mišić lista jer je zaštitna ograda u koju se nabio duboko zarezala mišić. Na svom Instagramu je objavio kako je to izgledalo tik po dolasku u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UPOZORAVAMO DA SU 4. I 5. FOTOGRAFIJA IZNIMNO UZNEMIRUJUĆE TE IH GLEDAJTE NA VLASTITU ODGOVORNOST.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo