Janica otvorila dušu i poslala poruku svima koje je rastužila

'Svi me pitaju jesam li požalila jer sam još toliko toga mogla osvojiti. Jesam, mogla sam osvojiti, ali mogla sam se još šesnaest puta strgati pa što bi onda bilo?

2.3.2014.
13:25
VOYO logo

Mnogi navijači i danas zamišljaju Janicu Kostelić na skijaškim stazama i smatraju da se prerano oprostila od svoje ljubavi, a čak i njezina majka Marica priznaje da bi "dio nje volio da je nastavila" iako zna koliko je teško iznova prolaziti pripreme, trpjeti bolove kroz sezonu, oporavljati se...

No, Janica i nekoliko godina nakon 'prijevremenog' odlaska u mirovinu ne žali zbog svoje odluke i u njezinoj glavi se ništa nije promijenilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlazak definiram jednako kao i onda. Zaključila sam da sam postigla ono što sam željela, a ozljeda me onemogućavala da skijam kako bih željela i davala maksimum. Nema u mojoj odluci velike filozofije. Svi me pitaju jesam li požalila jer sam još toliko toga mogla osvojiti. Jesam, mogla sam osvojiti, ali mogla sam se još šesnaest puta strgati pa što bi onda bilo? Meni je sve lijepo i ništa ne brišem iz sjećanja", rekla je Janica za Jutarnji list i dodala:

//www.youtube.com/embed/iOffj-h7-RE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka loša stvar donosi niz popratnih lijepih stvari. Kada si fizički ograničen kao ja u ovom slučaju zbog ozljede, i ne možeš se baviti onime što najviše voliš, stvori ti se vrijeme za stvari koje inače ne stigneš obavljati. Ljudi bi trebali znati i kada im cijeli svijet propada odškrinuti vrata i dopustiti da im se događaju lijepe stvari. Takav je moj pristup prema svemu u životu. Ne znam je li dobar ili loš, ali tako sam si posložila život. Meni je moj pad 'fora', gledala sam ga milijun puta. Kada bih znala da se ne bih ozlijedila, opet bih pala na takav način", kaže Janica koja uživa u životu.

"Skočila sam s jednog od najvećih bungy jumpinga, u Švicarskoj, i nije me previše oduševio. Super je bilo roniti prošlog ljeta s najvećim kitovima na Tongi. Ne jedu ljude pa nisu opasni, samo su veliki kao autobus. Najveći mi je gušt skakanje s padobranom iz aviona. Jedino ti je žao kada se padobran otvori jer time završava slobodni pad. Letjela sam minutu, u tandemu. Voljela bih produžiti pad na dvije minute, ali za to je potrebno proći tečajeve za koje sada nemam vremena. Vjerujem da ću si kad-tad to priuštiti pa ću, nadam se, moći izvoditi razne figure u letu. Željela bih i roniti s kitovima ubojicama, oni ionako nisu opasni za ljude kao što mnogi misle. Ivicu ne uzbuđuju takve stvari, on je kapetan broda. Išla bih s njim da me želi povesti, ali ne želi ženu na brodu. Za ovo ljeto nemam ekstremnih planova, jedino bih voljela otići na Svjetsko prvenstvo u Brazil."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo