JAKO TEŽAK ISPIT / Ivica Tucak prije eliminacijske utakmice s Crnom Gorom: 'Cilj je finale'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Hrvatska je u svojoj skupini osvojila drugo, a Crna Gora u svojoj treće mjesto i tim reprezentacijama slijedi međusobni dvoboj koji kao nagradu donosi plasman u četvrtfinale.

22.7.2023.
13:58
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Crnu Goru poznajem odlično i siguran sam da nas čeka strašno teška utakmica, rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak prije nedjeljnog ogleda u 10 sati koji pobjedniku donosi plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Image
MORAMO BOLJE /

Ivica Tucak nakon poraza: 'Ovo je tek druga utakmica na turniru, tek počinje ono pravo'

Image
MORAMO BOLJE /

Ivica Tucak nakon poraza: 'Ovo je tek druga utakmica na turniru, tek počinje ono pravo'

„Znam njihove igrače i izbornika. Jasan mi je njihov sustav, njihov način razmišljanja te je sasvim jasno da će protiv Crnogoraca biti jako teško. Oni su vrh svjetskog vaterpola, uvijek su među osam, makar treba priznati da im u posljednje vrijeme izmiču medalje. Dinamična su i mlada momčad te se kod njih točno sve zna, tko što radi. Kompaktni su i imaju ritam, a ono što mi ne smijemo jest upasti u taj njihov ritam“, rekao je hrvatski izbornik Tucak te naglasio na čemu će inzistirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Treba nam strogo kontrolirani napad i svesti sve na pozicijsku igru. Moramo znati tko kada završava, sve detalje moramo dogovoriti i onda vjerujem u pobjedu. Nemamo problema u momčadi, krvavo smo i pošteno radili na pripremama te se nadamo pozitivnom rezultatu. Moramo napraviti sve što znamo i možemo jer se tada imamo pravo nadati. Nama je na ovom prvenstvu cilj plasman u finale, a ova prva stepenica prema tome bit će jako teška“, ustvrdio je izbornik Tucak.

Slično razmišlja prije ogleda protiv Crnogoraca i reprezentativac Ivan Krapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

„Odlično ih poznajemo. Puno puta smo trenirali i igrali turnire s njima. Mlada su i agresivna momčad, ali vjerujem da će naša kvaliteta, koja je ipak veća, u nekom trenutku doći do izražaja“.

„Sada za nas kreće prvenstvo. Svaka sljedeća utakmica je važnija od prethodne. Došli smo na duži i teži put, ali to ništa ne mijenja u konačnici. Medalja je ono što nas zanima. Vjerujemo da ćemo biti pravi protiv Crne Gore“, dodao je Jerko Marinić Kragić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi MMA spektakl, FNC Armagedon, očekuje nas u subotu, 22. srpnja, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo