JAVIO NAM SE / Kapetan o suigraču koji više ne želi igrati za Hrvatsku: 'On je najviše time razočarao sebe, najveću je štetu napravio sebi. Nije mu to trebalo'

Image
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Ivan Krapić za Net.hr progovorio o Lovri Papariću i o njegovoj odluci da više ne igra za Hrvatsku jer nije zadovoljan statusom

17.8.2022.
14:13
Srećko Niketić/PIXSELL
VOYO logo

Prvo nam nije odgovarao na poziv, ali iza 13 sati nam je zazvonio telefon. Kapetan hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivan Krapić bio je na treningu sa suigračima, u bazenu, pripremaju se naporno i marljivo naši vaterpolisti za EP u Splitu koji će se održati od 27. kolovoza do 10. rujna, pa stoga ni nije bio u mogućnosti javiti nam se.

Image
PUCANJ U NOGU /

Potez vaterpolista, novog partizanovca, šokirao sve: 'To je napad na reprezentaciju Hrvatske, igrači su pogođeni. Ne sjećam se nečeg sličnog'

Image
PUCANJ U NOGU /

Potez vaterpolista, novog partizanovca, šokirao sve: 'To je napad na reprezentaciju Hrvatske, igrači su pogođeni. Ne sjećam se nečeg sličnog'

'Mi smo čekali debitirati u reprezentaciji po 5-6 godina, ovo nije način'

Neugodno ih je sve, pa i njega kao kapetana, iznenadio e mail suigrača, 23-godišnjeg Lovre Paparića, koji se u jeku priprema za EP u Splitu zahvalio reprezentaciji Hrvatske i izborniku Ivici Tucku, izvijestivši ih da se ne vidi više među Barakudama. Na taj način je ovaj sidrun digao sidro i reprezentaciji, svojim suigračima i prijateljima, praktički na jedan način okrenuo leđa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog tomu je nezadovoljstvo statusom kojeg ima u reprezentaciji, pa je odustao majstor od svega. Hrvatski izbornik je skratio prvi popis za četiri igrača, među kojima se našao i Lovro Paparić. Ispred mladog hrvatskog centra prednost su dobili senatori Josip Vrlić, Ivan Krapić i mladi Antonio Dužević.

"To nije način na koji se otkazuje reprezentacija Hrvatske. Za nas koji smo tu od 2009. mailovi, priopćenja, za nas je to nešto novo, govorim o takvom načinu otkazivanja reprezentaciji. Donekle mogu shvatiti da kad dođe mladi igrač u reprezentaciju da je nestrpljiv, željan igre i dokazivanja, svega ostalog, ali to nije način. Zato jer ima ovdje igrača, mi smo čekali da debitiramo s reprezentacijom po 5-6 godina, a Lovri Papariću je ovo prvo reprezentativno ljeto gdje on nakon 20 dana odustane. Sigurno nas je to neugodno iznenadilo jer Lovru poznajem, mi smo iz istog grada, iz Rijeke, defacto živimo 200-300 metara jedan od drugog, susjedi smo, iz istog kluba dolazimo. Nisam naslućivao da bi se ovako nešto moglo dogoditi. On je tako odlučio i to je to. Žao mi je, ali on je najveću štetu napravio sebi. Tu nema dileme", rekao nam je Ivan Krapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Računalo se na njega, bio je među 15 na SP-u

Paparić je, da stvar bude bolja, ili gora, kako god, bio među 15 igrača na Svjetskom prvenstvu i time mu je bila poslana jasna poruka da se na njega ozbiljno računa. Imao je ozbiljan potencijal za nešto dalje, da se izbori za svoje mjesto pod suncem, kako to rade pravi frajeri i sportaši prije svega.

"Nije to ni bitno, bitno je da i on i svi mlađi koji su tu, shvaćam da su željni i dokazivanja i nastupa na velikoj sceni, pogotovo u Splitu, doma, pred domaćom publikom. Sve to razumijem. Ali, opet kažem, ima tu igrača koji su čekali svoj red u reprezentaciji po 4-5 godina, pa nisu odustajali nego su plivali. I uvijek ima nepravde, znate kako je to u sportu, na neki način je to i normalno, ali zato sportaš i je tu da istrpi sve. Da prioni radu, da sve od sebe, a izbornik je taj koji odlučuje. On nije dao ni priliku da se odluči, s obzirom da je odustao nakon 20 dana. Po meni, jedna dosta ishitrena odluka. Ne znam što se događalo njemu u glavi, ne znam, ali više puta sam pričao s njim, kao što sam tad i njemu kazao, da za mladog igrača u situaciji u kakvoj je on, najvažnije da se posveti sebi i radu. On je godinu dana bio u atenskom Vouliagmeniju, sad ide u Partizan. Po meni nije trebao tako postupiti i odustati, pa to mu je prvo reprezentativno ljeto. Digao je ruke od svega a mlad je. Imao je još 10-15 godina igranja za Hrvatsku", dodao je Krapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Fokusirani smo samo na EP'

Na to sve, još nije napravljen konačni odabir igrača za EP. Prema planu i programu, Paparić je trebao biti na turniru u Beogradu (20., 21., 22. kolovoza) u svrhu priprema. No, na pola je odustao i ne želi više. Iako, nakon turnira bi se donijela konačna odluka.

"Bilo je... Sad ja to ne znam bi li on bio ili ne, to je pitanje za izbornika, ali nije to ni bitno", prekida nas Ivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paparić, istina, nije igrao prijateljske pripremne utakmice ni protiv Slovenije u Kranju, kao ni protiv Mađarske u Šibeniku, nije išao ni na turnir na Sardiniju. No, bez obzira na to, je li potez Lovre Paparića razočarao igrače u reprezentaciji?

"Vrijeme će mu pokazati da je on najviše razočarao sebe. On je u Primorju igrao 4 godine i njega je trenirao veliki Igor Hinić. On sigurno zna igrati, krvavo raditi, znam kako se u Primorju jako radi, ali mislim da je Lovro najviše razočarao sebe i da će on to s vremenom uvidjeti. Nažalost tako je ispalo, što će biti u budućnosti to se ne zna. Mi smo fokusirani samo na EP, a ovo je jedna neugodna stranica najviše za njega osobno", zaključio je Ivan Krapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za spomenuti kako se o čitavom slučaju referirao i sam Lovro Paparić za Sportske novosti:

'Uvijek sam na raspolaganju Hrvatskoj, ali dosta šikaniranja'

"Poslao sam mail Savezu, ali nije da nisam zainteresiran, uvijek sam na raspolaganju Hrvatskoj i Savezu, ali smatram da je bilo dosta šikaniranja kroz ove pripreme reprezentacije. Nisam prethodno razgovarao s Tuckom. Nismo imali neki kontakt tijekom cijelih priprema. Nismo imali kontakt ni prije, ni poslije te moje odluke. Ne znam, možda je odluka kriva, ali ja se jednostavno tako osjećam. U načelu sam samo bio ondje za popunu broja", rekao je Lovro Paparić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijele me se pripreme nekako micalo sa strane, možda ubacilo koje dvije minute u neku utakmicu. Po tome sam vidio da je odluka donesena puno prije tih priprema. Nisam bio time zadovoljan i to sam napisao u mailu. Dakle, nisam se ja zahvalio reprezentaciji, ali dok se nešto ne promijeni, ne želim biti tamo. Nadam se da će se u budućnosti nešto promijeniti i da ću biti u krugu reprezentacije jer ja to i želim", istaknuo je Lovro Paparić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo