PUCANJ U NOGU / Potez mladog talentiranog vaterpolista, novog partizanovca, šokirao sve: 'To je napad na reprezentaciju Hrvatske, igrači su pogođeni. Ne sjećam se nečeg sličnog'

Image
Foto: Luka Stanz/PIXSELL

Lovro Paparić se ne vidi više u hrvatskoj reprezentaciji, iako smatra da ima kvalitetu da bude kandidat i za prvog centra reprezentacije te da je zaslužio puno veću minutažu. Ratko Rudić prokomentirao nam je slučaj koji je podigao prašinu, Ivica Tucak i Perica Bukić nisu htjeli ništa komentirati. Kapetan Ivan Krapić nam u trenutku pisanja teksta nije uzvratio poziv

17.8.2022.
12:42
Luka Stanz/PIXSELL
VOYO logo

Odbijenica koja je stigla na mail adresu HVS-a od strane talentiranog 23-godišnjeg Lovre Paparića, koji se u jeku priprema za EP u Splitu zahvalio reprezentaciji Hrvatske i izborniku Ivici Tucku, izvijestivši ih da se ne vidi više među Barakudama, uzburkala je duhove.

Image
JAVIO NAM SE /

Kapetan o suigraču koji više ne želi igrati za Hrvatsku: 'On je najviše time razočarao sebe, najveću je štetu napravio sebi'

Image
JAVIO NAM SE /

Kapetan o suigraču koji više ne želi igrati za Hrvatsku: 'On je najviše time razočarao sebe, najveću je štetu napravio sebi'

'Svi su neugodno iznenađeni'

Kako je i navedeno u e mailu koji je neugodno iznenadio izbornika Ivicu Tucka kao i sve ostale u Savezu i samoj momčadi, Paparić se ne vidi više u hrvatskoj reprezentaciji, ali smatra da ima kvalitetu da bude kandidat i za prvog centra reprezentacije te da je zaslužio puno veću minutažu, te ga je prilično naljutila i razočarala odluka izbornika da ne bude ni među preostala tri za završne pripreme u šibenskoj Crnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EP će se održati od 27. kolovoza do 10. rujna i naša vaterpolo reprezentacija želi pred svojim navijačima, ljudima, napraviti dobar rezultat. Hrvatski izbornik Ivica Tucak skratio je prvi popis za četiri igrača, među kojima se našao i Paparić. Ispred mladog hrvatskog centra šansu su dobili Josip Vrlić, Ivan Krapić i Antonio Dužević.

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj
Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Stoga se Paparić, uvrijeđen što on nije među odabranima, odlučio zahvaliti Tucku i njegovom stožeru. Do daljnjega. No, to je napravio na način koji ne priliči niti situaciji niti mladom i ozbiljnom čovjeku poput Lovre Paparića, profesionalnom sportašu od 23 godine, koji k tome nešto zahtjeva, traži, za nešto se, kao, bori...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tucak i Bukić bez komentara

O ovom slučaju nitko ne želi previše pričati, nitko ne želi komentirati ovakvo ponašanje niti potez mladića koji bi trebao znati donositi racionalne odluke, zdrave, nikako iracionalne. Niti bi trebao remetiti mir reprezentaciji i svojim suigračima uoči jednog velikog natjecanja, koji se k tome održava u Hrvatskoj. Jednostavno, nije pristojno, nije način niti je red...

"Nemam nikakav komentar. Nema razočaranja, ali nemam ni komentara. Kad dođe vrijeme to ću itekako sa zadovoljstvom iskomentirati", kratko nam je jutros kazao izbornik Ivica Tucak koji je zajedno s igračima fokusiran samo na pripreme za EP i ne želi komentirati slučaj. On prvi takvo što nije zaslužio jer je uvijek tu za svoje igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrenuli smo i broj dopredsjednika HVS-a Perice Bukića, ali i on nam se samo zahvalio na interesu i nije htio komentirati.

Nazvali smo i trećeg. Treća sreća je bio član Stručnog savjeta HVS-a Ratko Rudić koji je pristao jedini prokomentirati situaciju. Zvali smo i kapetana Krapića, ali nije nam odgovarao na pozive u trenutku pisanja teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema smisla što je napisao'

"Pročitao sam to što je Lovro napisao. To nema nikakvog smisla jer sam bio prisutan. Onda ekipa još nije bila niti određena. On je tu sebe stavio na prvo mjesto, ispred Vrlića i Krapića koji su zaista klasni centri i na neki je način napravio jedan potez koji je ekipi krivo sjeo. On je tim potezom neugodno iznenadio čitavu reprezentaciju. Potpuno je nerazumljivo. Nema se tu što komentirati. To je bio jedan njegov ili ne znam čiji nepromišljeni potez. Mislim, on se trebao boriti do kraja za svoje mjesto u reprezentaciji, a ovakvim jednim potezom, ja se ne sjećam u svojoj karijeri nečeg sličnog", kazao nam je Ratko Rudić, proslavljeni hrvatski vaterpolo trener i izbornik, čovjek koji itekako ima kredibilitet i čija riječ znači i ima težinu. Ratko je definitivno najveći hrvatski vaterpolski autoritet...

"Ne bi ja tome pridavao neke važnosti. Taj mladić je to napravio i s time je priča završena. On se sam na neki način oprostio od reprezentacije i drugo više nije bitno", objašnjava nam Ratko Rudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li Paparić došao na pripreme s 10 kg viška, Rudić nam naglašava kako on ne zna te detalje.

"Ne vodim o tome računa, Ja pratim, gledam, ali o tome ne vodim računa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Ratko Rudić itekako zna kako je to slaviti. Tijekom velike karijere, posvajao je sve što se moglo osvojiti.

Rudić nam tvrdi i kako takvo što remeti itekako mir reprezentaciji...

"To je napad na cijelu reprezentaciju, igrači se osjećaju pogođeno. Jedan od najmlađih igrača nije pokazao jednu dozu poštovanja prema ekipi i suigračima. To je sigurno situacija koja remeti reprezentaciju Hrvatske u vaterpolu. Ma, ja se ne sjećam stvarno tako nečeg", zaključio je Ratko Rudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paparić među 15 igrača na Svjetskom prvenstvu

Paparić je, da stvar bude bolja, bio među 15 igrača na Svjetskom prvenstvu i time mu je bila poslana jasna poruka da se na njega ozbiljno računa. Imao je ozbiljan potencijal za nešto dalje, da se izbori za svoje mjesto pod suncem, kako to rade pravi frajeri i sportaši prije svega.

Međutim, odabir pogrešnih klubova (osim Primorja), nelogični odlazak u Partizan iz kojeg je 12 igrača otišlo ovog ljeta, dolaženje na pripreme fizički nespreman, s viškom kilograma, nisu dobre stvari u vaterpolskom CV-u Lovre Paparića, a ima veze i s ponašanjem. Pa, malo je suludo očekivati da će netko, uz sve to, u tom slučaju uzeti lošijeg pokraj boljeg...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to sve, još nije bio napravljen konačni odabir igrača za EP. Prema planu i programu, Paparić je trebao biti na turniru u Beogradu (20., 21., 22. kolovoza) u svrhu priprema, kako smo doznali iz dobro obaviještenih izvora. No, na pola je puta Paparić odustao i ne želi više tako dalje.

Paparić, istina, nije igrao prijateljske pripremne utakmice ni protiv Slovenije u Kranju, kao ni protiv Mađarske u Šibeniku, nije išao ni na turnir na Sardiniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, gdje bi reprezentacija Hrvatske došla da su u prošlosti igrači na svako nezadovoljstvo tako reagirali, radili dramu? Istina je uvijek negdje na sredini, ali pisati mail, pismo, tražiti nekakav razgovor, na ovakav način, takvo što nije na nivou. Pogotovo kad se remeti mir u bitnom trenutku. EP se bliži i ovakve stvari, potezi nisu potrebni nikome, a najviše Papariću.

Vrtio se u krugu centara

Pogotovo jer se Lovro vrtio u krugu centara koje Hrvatska ima, bio je tu, trebao je poput ostalih čekati da ta prilika dođe. Tu su uz njega Antonio Dužević, koji za razliku od Paparića igra Ligu prvaka s Jadranom i Splitom i pritom ima ozbiljnu minutažu i ozbiljnu ulogu u paru s Nikšom Dobudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branimir Herceg koji je mladi i nadareni centar isto kao i Paparić koji je bio treći centar na pripremama za SP u Budimpešti i 14. Covid igrač na turniru.

Također, Lovro Paparić je prošlih sezona igrao za atenski Vouliagmeni iz kojeg je navodno potjeran, a Lovro sad tvrdi da treba biti u reprezentaciji, imati status ispred senatora Vrlića i Krapića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovro Paparić: 'Zaslužujem biti u reprezentaciji prvi centar'

Kako je Lovro i istaknuo u pismu, njegovo skromno mišljenje je da on zaslužuje da bude prvi centar reprezentacije. Da skratimo, Paparić se sam eliminirao, pucao si u nogu, kako se ono popularno kaže...

Vrlo bitno za istaknuti kako je iz reprezentacije bio ispao Ivan Marcelić, svjetski prvak. Ivan je otišao bez ijedne riječi, vratio se na pripreme, sve u najboljem redu. Također, podsjetimo se i reakcije jednog Ivana Buljubašića, svjetskog, olimpijskog i europskog prvaka koji je 2019. putovao s reprezentacijom u Južnu Koreju, iako je znao da neće nastupiti na SP-u, jer je šansu dobio Marcelić. Buljubašić je rekao 'nema veze, ja idem'. Otputovao je u Seoul, odradio pripreme s reprezentacijom, sparing s Italijom, sjeo u avion i vratio se nazad. Nije bilo nikakvih problema niti mailova, bio je tu sa svojim suigračima, sa svojom braćom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za spomenuti kako se o čitavom slučaju referirao i sam Lovro Paparić za Sportske novosti:

'Uvijek sam na raspolaganju Hrvatskoj, ali dosta šikaniranja'

"Poslao sam mail Savezu, ali nije da nisam zainteresiran, uvijek sam na raspolaganju Hrvatskoj i Savezu, ali smatram da je bilo dosta šikaniranja kroz ove pripreme reprezentacije. Nisam prethodno razgovarao s Tuckom. Nismo imali neki kontakt tijekom cijelih priprema. Nismo imali kontakt ni prije, ni poslije te moje odluke. Ne znam, možda je odluka kriva, ali ja se jednostavno tako osjećam. U načelu sam samo bio ondje za popunu broja", rekao je Lovro Paparić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijele me se pripreme nekako micalo sa strane, možda ubacilo koje dvije minute u neku utakmicu. Po tome sam vidio da je odluka donesena puno prije tih priprema. Nisam bio time zadovoljan i to sam napisao u mailu. Dakle, nisam se ja zahvalio reprezentaciji, ali dok se nešto ne promijeni, ne želim biti tamo. Nadam se da će se u budućnosti nešto promijeniti i da ću biti u krugu reprezentacije jer ja to i želim", istaknuo je Lovro Paparić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo