Hrvatske varalice izigrale mladog Slovenca

'Mislim da ćemo morati tužiti Zlatka Matešu i ljude koji vode skijaške skokove u Hrvatskoj. Poslao sam im bezbroj e-mailova da nam pošalju novac, da nemamo za treniranje.

9.1.2012.
18:07
VOYO logo

Mlada slovenska skijaško-skakačka nada Urban Zamernik, koji je trbuhom za kruhom krenuo svoju karijeru graditi u Hrvatskoj, 2006. godine HOO je obećao sjajne uvjete rada. No, naposljetku je shvatio kako su ga ipak prevarili.

Ovaj mladić, kao i mnoga djeca iz jedinog hrvatskog skijaško-skakačkog kluba 'Goranin' iz Delnica, već dugo nisu vidjeli ni lipe od HOO-a, a još gore zvuči činjenica kako ove sezone još nisu uspjeli odraditi ni jedan pošteni skok. O velikim natjecanjima da i ne govorimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatsku sam došao na nagovor ljudi iz Hrvatske. Bio sam tada jako dobar, među 15 najboljih juniora u Sloveniji. U Hrvatskoj su željeli konačno napraviti reprezentaciju skijaša skakača i mene su vidjeli kao savršeno rješenje jer bih sa svojom stručnom ekipom pomogao u razvoju skijaških skokova u Hrvatskoj. Ali nakon pet godina skakanja za Hrvatsku mogu reći da sam razočaran. Karijera mi propada, a nikoga za to nije briga. Da se roditelji ne brinu o meni, već bih odavno završio karijeru", rekao je Urban Zamernik koji je 2006. godine prihvatio primaljive uvjete koje mu je ponudio hrvatski olimpijki odbor na čelu za Zlatkom Matešom.

Urban napominje kako mu je za sezonu potrebno 200.000 eura, o čemu sada brine njegova obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ćemo morati tužiti Matešu i ljude koji vode skijaške skokove u Hrvatskoj. Poslao sam im bezbroj e-mailova da nam pošalju novac, da nemamo za treniranje. A oni meni odgovaraju kako se na muci poznaju junaci. To je nevjerojatno. Čak i kad nađemo sponzore, dio novca nam uzmu u Savezu", istaknuo je Urbanov otac Antun.

Za Hrvatsku je nastupao na kontinentalnim natjecanjima i triput je bio i na juniorskom SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treniram koliko imam novca, teško je napredovati bez ulaganja. Tražimo menadžera koji bi se brinuo za posao oko sponzora."

"Da sam u Hrvatskoj dobio obećano, sigurno bih skakao u Svjetskom kupu. Ne želim odustati od karijere jer jako volim ovaj sport. Žao mi je i klinaca u Hrvatskoj jer ima talenata, pogotovo cura koje bi već sigurno skakale u Svjetskom kupu za žene", istaknuo je Urban, prenose 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo