HRVATSKA HOBOTNICA PRELOMILA I ODLUČILA ZAVRŠITI ČUDESNU KARIJERU: / Europski velikan oduševio gestom prema neponovljivom Jozi

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

S reprezentacijom je u 15-godišnjem mandatu osvojio sva zlata, od svjetskog 2007., europskog 2010. do olimpijskog 2012

27.5.2019.
21:59
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Za malo manje od dva tjedna, 8. lipnja, odigrat će posljednju utakmicu u karijeri. Tog dana njegov Olympiakos u Hannoveru na završnici Lige prvaka igrat će ili za prvo, treće, peto ili sedmo mjesto u Europi.

Josip Pavić, a tako su prenijeli grčki mediji, odlučio je objesiti svoju kapicu o klin u 38. godini. Jozo je očito prelomio i vratit će se u svoj Split, ali više ne kao igrač, na Jadranovu žalost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promijenio momčad

Njegov Olympiakos za vikend u finalu protiv Vouliagmenija osvojio sedmi naslov grčkog prvaka u nizu, a koji su Grci posvetili upravo njemu.

"On je promijenio našu momčad, ne samo rezultatski, nego i karakterno", rekao je trener aktualnog europskog prvaka Theodoros Vlachos bez imalo kurtoazije jer to je najveća istina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

08.08.2016., Rio de Janeiro - Olimpijske igre Rio 2016. Vaterpolo utakmica, 2. kolo, skupina B, Hrvatska - Crna Gora. Josip Pavic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Pavić je u Pirej stigao 2015. godine nakon deset provedenih godina u Mladosti, a na odlasku je rekao nešto što će teško izblijediti iz sjećanja i što je najbolje oslikavalo tadašnje stane na Savi.

"Imao sam 100 razloga da odem, a uvijek sam tražio jedan da ostanem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva zlata

Više ga nije imao, pa je s Olympiakosom njegova karijera dobila zaslužen pečat i na klupskom planu jer baš je on bio najzaslužniji za lanjski uspon grčkog velikana nakon 15 godina čekanja na krov Europe kada je u finalu s 15 obrana razoružao Pro Recco.

S reprezentacijom je u 15-godišnjem mandatu osvojio sva zlata, od svjetskog 2007., europskog 2010. do olimpijskog 2012. U toj olimpijskoj godini FINA ga je izabrala za najboljeg vaterpolista svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I vratara kakav će se teško opet ponoviti...

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo