Šteta! /

Cernogoraz nakon razočaranja u Parizu: 'Teško natjecanje, ne smiješ više ni promašiti'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zlatni iz Londona nakon neuspjeha dao je izjavu

30.7.2024.
15:39
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Iako je u pet serija kvalifikacija, tri u ponedjeljak i dvije u utorak, imao samo tri promašaja, Giovanni Cernogoraz nije uspio još jednom izboriti plasman u finale trapa na olimpijskim igrama, jer je u raspucavanju s još petoricom strijelaca ostao na sedmom mjestu, a u borbu za odličja su otišla šestorica najboljih.

Image
PRVI ISPOD CRTE /

Drama u raspucavanju trapa: Cernogoraz ostao bez finala Olimpijskih igara

Image
PRVI ISPOD CRTE /

Drama u raspucavanju trapa: Cernogoraz ostao bez finala Olimpijskih igara

Cernogoraz je u ponedjeljak sa 73 pogođene mete bio na trećem mjestu. U utorak je u četvrtoj seriji promašio 16. hitac i onda pogodio završne 34 mete u kvalifikacijama. No, taj jedan promašaj ga je gurno na diobu petog mjesta. Da mu se nije dogodio, imao bi mjesto u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobar rezultat, 122 pogođene mete od 125. Najbolji rezultat ove sezone. Dao sam sve od sebe. Stvarno je bilo teško natjecanje, jučer i danas jaka vrućina, rezultati strašni. Bili smo šestorica sa 122 i borili se za ulazak u finale, za dva mjesta", rekao je u izjavi za HRT olimpijski pobjednik iz Londona 2012.

Kad je osvojio to zlato, u kvalifikacijama je također imao tri promašaja i to je bilo dovoljno za plasman u finale, baš kao na posljednjim Igrama prije tri godine u Tokiju. No, u Francuskoj četvorici strijelaca, a među njima i strijelcu iz Novigrada, to nije bilo dovoljno za plasman u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultati su zadnjih deset godina strašni. Ne smiješ više promašiti metu, takoreći. Baš je loše počela sezona, od operacije koljena, pa lakat, trebao sam mijenjati i kundak", rekao je Cernogoraz drhtavim glasom i na rubu suza.

Aktualnom svjetskom prvaku i najboljem na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, ove Igre će ostati u lijepom sjećanju samo po tome što je imao čast biti nositeljem hrvatske zastave na svečanom otvaranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo