DIJAMANTNA LIGA /

Kakva najava Olimpijskih igara: Hudson-Smith u Londonu postavio novi europski rekord

Image
Foto: Profimedia

U Londonu su u subotu padali rekordi

20.7.2024.
20:34
Profimedia
VOYO logo

Na posljednjem mitingu atletske Dijamantne lige uoči Olimpijskih igara održanom u subotu u Londonu britanski atletičari pokazali su sjajnu formu.

Image
SJAJAN TJEDAN /

Ajduković se nakon poraza od Nadala javio za RTL: 'Ostaje žal zbog te činjenice'

Image
SJAJAN TJEDAN /

Ajduković se nakon poraza od Nadala javio za RTL: 'Ostaje žal zbog te činjenice'

Matthew Hudson-Smith je postavio novi europski rekord na 400 metara trčavši 43.74 sekundi čime je za 33 stotinke popravio dosadašnji kontinentalni rekord kojega je također on držao, a postavio ga je 30. svibnja u Oslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunski rezultat na 800 metara kod atletičarki ostvarila je Keely Hodgkinson s vremenom od 1:54.61 minuta što je novi britanski rekord, a ujedno i najbolji rezultat na svijetu u ovoj disciplini. Rezultat Hodgkinson samo je za 1.33 sekunde slabiji od 41 godinu starog svjetskog rekorda Čehinje Jarmile Kratochvilove.

Najbolji rezultat sezone na 400 metara kod atletičarki postavila je Jamajčanka Nickisha Pryce s vremenom 48,57 što je i jamajčanski rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemka Femke Bol potvrdila je sjajnu formu trčavši 400 metara s preponama za 51.30 sekundi, što joj je drugi najbolji rezultat u karijeri, prije šest dana je u Švicarskoj psotavila novi europski rekord od 50.95.

Dobru formu pred Pariz pokazali su i američki sprinteri, Noah Lyles je postavio novi osobni rekord na 100 metara sa 9.81 sekundi, no to je ipak za četiri stotinke slabije od najboljeg rezultata sezone kojeg drži Jamajčanin Kishane Thompson, dok je Gabrielle Thomas slavila na 200 metara sa 21,82, što je za četiri stotinke slabije od najboljeg rezultata sezone koji je u njezinom vlasništvu.

Iznenađenje se dogodilo u bacanju kugle u kojem je Talijan Leonardo Fabbri hicem od 22,52 metra svladao svjetskog rekordera Amerikanca Ryana Crousera koji je ostao drugi sa 22,37m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo