ČUDESAN POVRATAK! / Sandra se izvukla u posljednjoj seriji i osvojila srebro

Image
Foto: AFP

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković (25) osvojila je srebrnu medalju u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Pekingu s hicem od 67.

25.8.2015.
12:29
AFP
VOYO logo

Perković je do srebra stigla hicem u posljednjoj, šestoj seriji uoči koje je držala nezahvalno četvrto mjesto sa 65.37m. Ispred nje su bile Kubanka Yaime Perez (65.46m) i Njemica Nadime Mueller (65.53m).

Sandra se izvukla iz problema

Zlatnu medalju osvojila je 25-godišnja Kubanka Denia Caballero, koja je već u prvoj seriji bacila disk do 69.28m, što je bilo nedostižno za konkurenciju. Caballero je u Peking stigla s najboljim rezultatom sezone (70.65m), a da joj je ovo najbolja godina u karijeri potvrđuje i da je svih svojih 10 najboljih hitaca izvela upravo u 2015. U finalu je izvela svoj treći najbolji hitac u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković je imala problema s izbačajem tijekom čitavog natjecanja, u prvoj, trećoj i petoj seriji njezin disk je završavao u mreži s desne strane, dok je u drugoj seriji bacila 65.35m, a u četvrtoj 65.37m. Ipak, u posljednjoj seriji smogla je psihičke snage za najbolji hitac natjecanja koji joj je donio srebro.

Uz zlato iz Moskve i srebro iz Pekinga sa SP-a, Perković ima i zlato s Olimpijskih igara u Londonu 2012., te tri naslova europske prvakinje (Barcelona 2010, Helsinki 2012, Zurich 2014).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve hrvatske medalje

Hrvatski atletičari na dosadašnjim svjetskim prvenstvima osvojili su ukupno četiri medalje, pri čemu tri zlata i jedno srebro.

Prvu medalju za Hrvatsku na svjetskim atletskim prvenstvima osvojila je Blanka Vlašić osvojivši zlato u skoku u vis na SP-u u Osaku 2007. godine. Blanka je slavila skočivši 2,05 m ispred Talijanke Antonietta Di Martino i Ruskinje Ane Čičerove koje su preskočile 2,03 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije godine kasnije Blanka je u Berlinu obranila zlato skokom od 2,04 m. Druga je bila Čičerova (2,02), a broncu je osvojila Njemica Ariane Friedrich (2,02).

Vlašić je osvojila medalju i na trećem uzastopnom SP-u, no u korejskom Daegu 2011. je bila druga iza Čičerove. Ruskinja je pobijedila s rezultatom 2,03 m koliko je preskočila i Blanka na drugom mjestu. Broncu je osvojila Talijanka Di Martino (2,00).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moskva za pamćenje

Posljednju hrvatsku medalju na svjetskim prvenstvima osvojila je Sandra Perković prije dvije godine u Moskvi u bacanju diska. Sandra je na Lužnikiju pobijedila s rezultatom 67,99. Srebro je u Moskvi osvojila Francuskinja Mellina Robert-Michon (66,28), a treća je bila Kubanka Yarelys Barrios s rezultatom 64,96.

HRVATSKE MEDALJE NA SP

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2007. OSAKA Blanka Vlašić - zlato u skoku u vis

2009. BERLIN Blanka Vlašić - zlato u skoku u vis

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2011. DAEGU Blanka Vlašić - srebro u skoku u vis

2013. MOSKVA Sandra Perković - zlato u bacanju diska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2015. PEKING

Sandra Perković - srebro u bacanju diska

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo