ČETNIČKI DERNEK U ČAST POBJEDE NAD HRVATSKOM: / Evo kako se slavilo u Srbiji

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Srbija je slavila protiv Hrvatske 86-83 u četvrtfinalu Olimpijskih igara, a na ulicama glavnog srpskog grada Beograda slavila se velika pobjeda nad rivalom protiv kojih trijumf život znači.

18.8.2016.
10:19
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Doslovno pola Balkana noćas je pratilo balkanski košarkaški klasico između Hrvatske i Srbije. Ulog u ovom dvoboju bio je velik. Plasman u polufinale Olimpijskih igara i sudar s Australijom što je bolji ždrijeb nego onaj u kojem su bili europski prvak Španjolska i najveći favorit za olimpijsko zlato SAD.

‘UZELI SMO MJERU BIVŠOJ BRAĆI, PA NISU NAMA HRVATI MJERILO KVALITETE’: Srpski mediji likuju nakon dramatične pobjede

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobna treća četvrtina

Iako je Hrvatska odigrala odlično prvo poluvrijeme i na odmor otišla rezultatom 38-33 za naše košarkaše, na kraju je izgubila. Treća četvrtina bila je kobna za izabranike Ace Petrovića. Srbi su prebacili u višu brzinu. Proradio je šut Bogdana Bogdanovića koji je 14 od svojih 18 koševa postigao u trećem dijelu, proradila je i suradnja najboljeg srpskog košarkaša Miloša Teodosića s centrima koji su se uspijevali ubacivati iza leđa naše obrane, pa je Srbija u trećoj četvrtini postigla 34 poena, jedan više no u čitavom prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi imali i +14, Hrvatska istopila vodstvo

Stoga se na odmor uoči posljednjih 10 minuta otišlo sa 14 razlike u korist Srbije (52-66). No, hrvatski igrači se nisu predavali, ponovno su zaigrali čvršće u obrani, Mario Hezonja se bio konačno probudio na turniru te je pogodio nekoliko trica i tri minute prije kraja bilo je samo jedan razlike za Srbiju (75-76). No, više od toga nije moglo. Orlovi su došli do ukupno četvrtog trijumfa nad Hrvatskom od ukupno četiri odigrana susreta na velikim natjecanjima.

Slavilo se u Beogradu u ranu zoru

Uslijedilo je veliko slavlje srpskih košarkaša na parketu Carioca Arene 1, kao i na ulicama Beograda. Pa se tako dio navijača Srbije okupio u Beogradu na Trgu republike gdje je proslavio pobjedu. Slavili su uz zastave i četničke pjesme, koje su puštali iz automobila, javlja srpski Telegraf, dok je po kafićima u kojima se gledala utakmica hit bila pjesma: "Obriši suze mala moja..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo