Play ponuda

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE / Skijaša (36) pronašli mrtvog nakon pet mjeseci i to u Maleziji: Sve ostaje veliki misterij

Foto: Profimedia

Hajek je najbolje plasmane u Svjetskom kupu ostvario 2010. godine, kada je bio četvrti na natjecanjima u Bad Mitterndorfu i Sapporu

11.3.2023.
10:12
Profimedia
Play ponuda

Bivši češki skijaš skakač Antonin Hajek (36) pronađen je mrtav, objavio je Češki skijaški savez. Obitelj je Hajekov nestanak prijavila u listopadu 2022. godine i od tada se nije pojavio. Hájekovo tijelo pronašli su u Maleziji, a okolnosti smrti nisu razjašnjene.

"Preminuo je bivši skijaš skakač, češki rekorder i nacionalni izbornik Antonin Hajek. Njegov život ugasio se u ranoj 37. godini. Iz poštovanja prema Antonínovoj obitelji, nećemo davati dodatne informacije o okolnostima smrti", objavio je češki savez.

Hajek je najbolje plasmane u Svjetskom kupu ostvario 2010. godine, kada je bio četvrti na natjecanjima u Bad Mitterndorfu i Sapporu. S 236 metara još uvijek drži češki nacionalni rekord u skijaškim letovima, postavljen na Planici na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Natjecateljsku karijeru završio je 2015. godine, nakon čega je započeo trenersku, isprva radeći s mladim češkim skakačima. U siječnju 2020. godine nakratko je bio glavni trener muške reprezentacije, nakon što je Savez otpustio Davida Jirouteka. Radio je i kao trener češke ženske reprezentacije.

Play ponuda